Kézilabda

2015.01.14. 14:05

Két gyenge bíró is kellett a junior válogatott kézisek kieséséhez

Balatonfüred - Mint ismeretes, a jórészt füredi kézilabdázókból álló junior válogatott elbukta a világbajnoki selejtezőt. Csoknyai István szövetségi kapitány megkeresésünkre három fő okot említett.

Horváth Gábor

Ismét együtt edz a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapatának játékoskerete. A felnőtt és junior válogatottak is visszatértek, előbbiek felkészülési tornán szerepeltek, utóbbiak (hét játékos) a 2015-ös brazíliai világbajnokságra selejteztek. Sikertelenül. Az Angliában rendezett háromfordulós torna nyitányán a csapat kikapott (18:19) Hollandiától, ami megpecsételte a sorsát.

A válogatott hétvégéje nem sikerült túl jól, de a fürediek (középen Csoknyai István) előre tekintenek. Fotó: Penovác Károly

– A vereségnek három fő oka volt, a gyenge támadójátékunk, ellenfelünk jó formája, valamint a nagyon rossz játékvezetői páros – nyilatkozta lapunk érdeklődésére Csoknyai István, a Balatonfüred KSE vezetőedzője, a junior válogatott szövetségi kapitánya.

– Egy álommal szegényebbek lettünk. Különösen fájdalmas a dolog, hiszen ennek a korosztálynak az idei lett volna az utolsó világversenye. Nehéz úgy nyilatkozni, hogy ne kritizáljam a játékvezetőket. Húsz percet játszottunk emberhátrányban, 15 alkalommal vették el lépéshibáért a labdát tőlünk és két szabályos gólunkat érvénytelenítették. Háromszor láttam azóta a meccset és nem tudom eldönteni, hogy a bírók zavarták meg a csapatot, vagy amúgy is gyengén teljesítettünk volna. Az biztos, ahogy említettem, rossz támadójátékunk nagyban hozzájárul a kiesésünkhöz – fogalmazott a szakember, aki szerda óta már klubcsapata edzéseit vezényli. – Jövő héten már játszunk, így nincs sok időnk az összerázódásra. A társaság egyik fele eddig fizikai, a másik taktikai munkát végzett, most a mi feladatunk, hogy a két csoportot egy szintre hozzuk.

Jó hír a balatonfüredieknek, hogy a korábban megsérült és hosszabb pihenőre kényszerülő Zdolik Bence és Bóka Bendegúz is elkezdhette a gyakorlást, ha minden jól megy, hamarosan mindketten visszatérhetnek a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!