Haladás

2015.01.19. 19:14

Nagytakarítás a Halinál

Megfelelő ajánlat ellenében élő szerződése ellenére a Szombathelyi Swietelsky-Haladás hét labdarúgója is távozhat.

haladas.hu

Az már biztos, hogy az őszihez képest tavasszal teljesen átalakult kerettel játszik az NB I. 15. helyén álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. Eddig Dvorschák Gábor (Mezőkövesd), Szakály Attila (ZTE) végleg, Andrij Jefremov (Bős, Szlovákia) kölcsönbe távozott, a kapusedző Jakab Csaba sem maradt a csapatnál, miközben Nagy Patrik a német Seligeportenből érkezett.

Ám Szentes Lázár, a zöld-fehérek vezetőedzője még nem fejezte be a Rohonci úti „átépítést”. A szakvezető élő kontraktusa ellenére a nyáron Pécsről érkezett 21 esztendős támadó középpályás, Városi Viktorra, a szezon közben szerződtetett 30 éves szlovák védekező középpályás, Kamíl Kopúnekre, a 20 éves támadó középpályás Gyurján Bencére, a saját nevelésű 23 éves kapus, Mursits Rolandra, a 21 éves hátvéd Farkas Márkra,  a nyáron Paksról igazolt 24 éves középpályás Nagy Olivérre, a 20 éves Újpestről kölcsönben a vasiaknál futballozó, támadó Zamostny Balázsra sem tart igényt. Ők már el sem utaznak a csapat szerdán kezdődő tíznapos törökországi edzőtáborába.

Mursits egy bajnokin volt kezdő az ősszel, Városi kétszer kezdett, ötször csere volt, Kopúnek hatszor kezdett, egyszer csereként állt be, Farkas egyszer volt kezdő és csere, Gyurján kétszer kezdett, hétszer csere volt, egy gólt vágott. Zamostny három alkalommal kezdett, négyszer csereként szállt be, míg Nagy 12 bajnokin volt kezdő, egyszer csereként állt be, egy gólt szerzett.

A futballisták közül akad aki végleg, más kölcsönbe igazolhat el. Több játékos iránt is van érdeklődés.

- A januári első edzés előtt közölte Szentes Lázár, hogy tavasszal nem számol velem - tudtuk meg a saját nevelésű Mursits Rolandtól. - Tavalyelőtt novemberben elülső keresztszalag-szakadást szenvedtem, csak tavaly augusztusban tértem vissza. Ősszel egyszer, Felcsúton védtem, ott bizony meglátszott játékomon a hosszú kihagyás. Ám a vezetőedző e meccs alapján ítélte meg a teljesítményemet. Saját nevelésű játékosként nem könnyű a váltás, hatévesen a Lurkóban kezdtem a pályafutásomat, következett a HVSE, az Illés Akadémia, majd a felnőttcsapat. Azért sem vagyok könnyű helyzetben, mert a téli átigazolási szezonban nem kapkodnak a kapusok után. Két NB II-es ajánlatom azonban így is van. A vezetők egyébként nagyon korrektek voltak, jelezték, ha nem találok csapatot, maradhatok a Haliban, ám ennek nem sok értelmét látom – védeni szeretnék.

Mursits Roland távozhat a Rohonci útról. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!