f1

2015.01.20. 15:15

A Toro Rosso 10 éve a mezőnyben

A Toro Rosso 10 éves idén, speciális logót terveztek ez alkalomból.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Toro Rosso közleménye:

"2015 különleges szezon a Scuderia Toro Rosso számára, mert komoly mérföldkőhöz érkeztünk, egy évtizede vagyunk a Forma-1-ben. Reméljük ünnepelhetünk majd az idei bajnokság során, és ez alkalomból egy speciális logót is készítettünk, melyet sokszor fogtok látni idén.

Az első 2006-os napok óta, mikor a Red Bull eldöntötte, hogy létrehoz egy kisebb csapatot is, hogy a legjobb versenyzőket nevelje a fiatalokból, a csapat jelentősen megnőtt. Sőt, 2015-öt is beleértve, már 11 versenyző tudott velünk debütálni a Forma-1-ben. Nem számított honnan jöttek: egészen pontosan három kontinensről, Amerikából, Európából avagy Ausztráliából.

A versenyzőink összesen 83 034 versenykilométert futottak, ami annyit tesz, mintha kétszer megkerülték volna a Földet! A 20. legtöbbet futottak vagyunk a valaha volt összes konstruktőr között, mindössze egy hellyel a Red Bull Racing mögött. Megtett versenykörök számában is közvetlenül testvércsapatunk mögött vagyunk. Versenyzőink 16 491 kört tettek meg, így 19. vagyunk az összesítésben.

A Toro Rosso autókban három különféle motor volt megtalálható, V10-es, V8-as, és most V6-os, három különböző motorgyártótól. Hasonlóan, három különböző gyártó által előállított gumin futottak az autók

Azonban azok a számok, melyek igazán fontosak, a pontjaink és győzelmeink száma, melyeket 2015-ben szerzünk majd, kezdve néhány hát múlva, Melbourne-ben."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!