f1

2015.01.21. 17:22

Kiderült, miért nem lesz ott az új Force India Jerezben

A csapat technikai igazgatója arról is beszélt, milyen újítások vannak az idei autón.

Tajthi Andrea

Fotó: Sahara Force India

Ma mutatták be a Force India 2015-ös versenygépét, Mexikóban.

"A festés lenyűgöző, és biztos vagyok benne, hogy a rajongóknak is tetszeni fog. megtartottuk tradicionális színeinket, te tettünk bele egy kis modern csavart." - mondta Vijay Mallya csapatfőnök és vezérigazgató.

"A cél az, hogy minél több dobogós helyet szerezzünk 2015-ben, és tettünk pár lépést annak érdekében, hogy versenyképesek legyünk. Például a szélcsatornás tevékenységeinket teljes mértékben a Toyota kölni létesítményében végezzük."

"A holtszezon viszonylag rövid mostanában, így az elmúlt pár hónap rendkívül rohanós volt. A gyártási folyamatok javarészt zökkenőmentesen zajlottak, és nagyon várjuk már a 2015-ös szezont." - mondta Otmar Szafnauer ügyvezető igazgató. "Tavaly az egyik legnagyobb kihívást a hűtés kivitelezése jelentette. Idén ebből a szempontból már könnyebb dolgunk volt. Emiatt maximalizáljuk a fejlesztési időt a Toyota szélcsatornájában, és ezért halasztjuk a pályán való bevetést Barcelonáig."

"Alacsonyabb lett a karosszéria eleje, az orr rész, az autó eleje nagyon különbözik a korábbiétól." - mondta Andrew Green technikai igazgató. "Van pár finomabb változtatás az autón, például az oldaldobozon, és megújultak a légbeömlők is. Teljesen új a hátsó futómű, új hidro-mechanikus rendszerrel."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!