Bulvár

2015.01.21. 19:00

Ságiék boldogsága

Sági Szilárd gasztrokibic, a Hal a tortán sztárja, és kedvese, Soós Szilvia több mint öt éve vágytak kisbabára, amikor lombikprogramba kezdtek.

Szerencsére már az első lombikkezelés sikeresnek bizonyult, és szüleik legnagyobb boldogságára a Sági ikrek január elején világra jöttek. Egy ország követhette nyomon a gyermekáldáshoz vezető útjukat.

A pár január első napjaiban épp csak egy szokásos ultrahang-vizsgálatra ment el, arra viszont nem számítottak, hogy ez a nap lesz fiaik születésnapja is. Az ultrahangon látottak alapján az orvosok azt mondták Ságiéknak, hogy jobb, ha még aznap császármetszést végeznek.

Soós Szilvia és Sági Szilárd a két egészséges fiúval: a babák a Szilárd és Szabolcs neveket kapták. Fotó: Ügynökség

– Így a szülés élménye egy kicsit olyan volt, mint egy forgószél. Viszont abban a pillanatban és azóta is hálásak vagyunk az orvosoknak, hogy így döntöttek, mert tökéletes döntés volt. – meséli Szilvi.

Az ikrek tehát teljesen váratlan időben, császármetszéssel jöttek világra, a születés ideje alatt Szilárd végig Szilvi mellett volt, és talán még jobban is izgult mint kedvese. Szilvi is nagyon izgatott és ideges volt, de nagyon megkönnyebbült, amikor már tudta, hogy a babák kint vannak, jól vannak, levegőt vesznek. Édesapjuk elsírta magát, amikor először meglátta fiait.

A hirtelen császármetszést az indokolta, hogy az egyik baba keringési mutatói romlani kezdtek, mivel már nem volt elegendő helye a méhen belül. Az ikrek végül egészségesen jöttek világra 1940 és 2440 grammal, és megfelelő ütemben fejlődnek.

A babák a Szilárd és Szabolcs neveket kapták, Szilárdka az idősebb, de a kisebb is. Az orvosok tapasztalatai szerint az a baba, aki a méhen belül kisebb, jó eséllyel hamar összeszedi magát, az első hónapokban nagyot nő, és behozza a lemaradást.

Szilvi pedig mondogatja is a most még nagyobb fiának, Szabolcsnak, hogy „a te nagy és erős bátyád, Szilárd mindig megvéd majd". Azt mondja, látszik, hogy a fiúk közül Szabi érezte magát jobban odabent, jóval lustább, kényelmesebb mint a bátyja.

A babákat egy kicsit tovább marasztalták a kórházban, de éppen ezért Szilvi felkészültebben ment haza. Kicsit gyakorlottabb is lett babaápolás terén, hiszen már a kórházban pelenkázta őket, és szoptatott is.

– Csak az jelent problémát, hogy eldöntsem, melyik fiamhoz menjenek oda először, nehogy a másik baba zokon vegye. Ezért megpróbálom felváltva felvenni őket – nevet a boldog apa, Szilárd.

Már nem sokkal a hazatérésük után komplett rendszert alakítottak ki az ikrek etetésére: amíg Szilvi szoptatja az egyik babát, Szilárd foglalkozik a másikkal, majd szoptatás után apa büfiztet.

A büszke apuka szerint nincs annál csodálatosabb érzés a világon, mint amikor etetés után a mellkasán altatja el újszülött fiait.

– Most értettem meg mit jelent az, hogy egy anyuka igazi imádatot érez gyermeke iránt. Ezt a különleges szeretetet csak az élheti át, akinek van gyermeke. Napról napra szerelmesebb vagyok a fiaimba! – meséli a végtelenül boldog Szilvi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!