Olvasó

2015.01.26. 07:32

Fogyasztóvédelemi óra az őriszentpéteri általános iskolában

Már hagyománnyá vált az őriszentpéteri általános iskolában, hogy a 8. osztályos tanulók osztályfőnöki óra keretében fogyasztóvédelemmel kapcsolatos hasznos tájékoztatón vesznek részt.

Fekete Lászlóné

Tudunk-e okosan vásárolni? Tényleg olcsó-e az olcsó áru? Tudjuk-e milyen jogaink vannak a garanciával vagy a termékcserével kapcsolatban?

Többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ az őriszentpéteri általános iskola 8. osztályos tanulói, amikor Csillag Miklós, a Fogyasztóvédelmi Egyesület munkatársa rendkívüli osztályfőnöki órát tartott. A tájékoztató előadás kiterjedt a szolgáltatások főbb területeire, a szavatosság és jótállási jogok értésére és érvényesítésére, de a reklamációk és fogyasztói kifogások rendezésének módjára is. Vitás esetekben a Fogyasztóvédelmi Egyesület és a Békéltető Testület segítő közreműködőhöz fordulhatnak az érintettek.

A képen balról Marton Robin, Mesics Dávid, Pivonka Krisztián. Mögöttük Törő Dániel és Szabó Márk. Az előadó Csillag Miklós mellett Kolompár Virgínia, Bazsó Letícia, Rajcsányi Borka. Hátul a többi nyolcadikos tanuló.

Sok hasznos tanácsot kaptak a tanulók. Jó, ha tudjuk, hogy az árut a polcoknál feltüntetett áron kell eladni. Merjünk szólni, ha sérelem ér bennünket.

Következő előadás tervezett témája a fogyasztói társadalom. Hasznos kezdeményezés volt az óra végén egy heti étlaptervezet. Nem mindegy, hogy mit esznek a gyerekek, és milyen rossz szokásokról kell átnevelni őket, hogy egészségesebben étkezzenek.

A végzős 8. osztályos tanulók hamar önálló vásárlók lesznek, hiszen az általános iskola befejezése után kollégiumokba kerülnek, vagy bejárnak valamelyik közeli város középiskolájába. Nem elég arra figyelni, hogy ne csapják be őket, arra is ügyelni kell, hogy ne kerüljenek kellemetlen helyzetbe saját tájékozatlanságuk és figyelmetlenségük miatt.

A diákoknak, akik elkerülnek a családi kötelékből, valamint a felnőtteknek is megszívlelendők ezek a fogyasztóvédelmi gondolatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!