Hírek

2015.01.26. 18:40

Benfenntes - Prémium tartalommal

Ezen a héten két rendezvényen járt a Bennfentes stábja. Ott voltunk a Pannon Lapok Társasága Vas megyei magazinja, a Prémium bemutatóján és nem hagyhattuk ki a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett díjátadó ünnepséget sem.

Kovács Ágnes

 

BEMUTATÓ - A Prémium Magazin bemutatóján Halmágyi Miklós, a Vas Népe lapigazgató-főszerkesztője az eddig megjelent számok szereplőiről, a kiadvány készítésének műhelytitkairól is mesélt az érdeklődőknek.

PÁRBESZÉD A magazin bemutatóján az egyik asztalnál Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke Huszár Gáborral, Szentgotthárd polgármesterével beszélgetett. Polgármester úr az őszi számban mutatta be városát, az interjú megismertette az olvasókkal a település gazdasági élete mellett annak történetét, turisztikai vonzerejét. Elnök úr hangsúlyozta: a digitális kultúra elterjedésével is fontos szerep jut a nyomtatásban közreadott könyveknek, kiadványoknak. Saját tapasztalata szerint a régióban élők különösen szeretnek olvasni.

VIRTUÓZ Kulhay Géza zongoraművész dzsessz improvizációkat játszott a magazin bemutatóján. A tehetséges fiatal zenész is szerepelt már a Prémiumban. Mivel újra itt él a városban, örömmel vállalta felkérésünket. Fantasztikus szólója mellett szívesen működött közre Kelemen Zoltán produkciójában is. Hang és szó így mutatta meg az estére választott szövegek valódi lényegét.

SAJÁT A magazin bemutatóján lépett fel Kelemen Zoltán színművész is, aki a kiadványban szereplő szerzők írásait olvasta fel a közönségnek. Elhangzott azonban a művész saját novellája, a Márta vagy Melinda című szöveg is.

VENDÉGSÉG Sárvár polgármestere, Kondora István figyelmesen hallgatta a művészek előadását, de arra is szakított időt, hogy régi ismerősökkel váltson néhány szót. Így esett, hogy egy asztalhoz ült Bodorkós Lászlóval, Huszár Gáborral és Majthényi Lászlóval. Végre volt alkalmuk kicsit beszélgetni. Bodorkós László minőségbiztosítási szakértő, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ egykori oktatója, jogelődjének főtitkára szívesen olvasta a kiadványban megjelent írásokat. A  polgármesterekkel készült interjúkat is.

FELELŐSSÉG A Vas megyei Prémium Magazin nyári számában szólaltattuk meg a MAM Hungária Kft. igazgatóját, Kiss Katalint, aki őszintén beszélt hivatásáról, magánéletéről. Katalin teljesen átrajzolta a vezetői magatartásról és felelősségről alkotott elképzelésünket. Nőként talán kétszeresen nehéz az önmegvalósítás. Erről is beszélgettek a magazin fotográfusával, Zergi Borbálával és Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkésszel, aki kisfiával, Sebestyénnel érkezett a rendezvényre.

DÍJAZOTT Ez a kedves fotó a Magyar Kultúra Napján készült Prikazovics Ferencről és családjáról a Bartók Terem aulájában. Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, népszerű műsorvezető, moderátor percekkel később a Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozatát vehette át a város polgármesterétől. Felesége, Balikó Adrienn, a Weöres Sándor Színház munkatársaként ritkán tud elszakadni feladataitól, hiszen az esti órákban ez majdnem lehetetlen. A csütörtök este azonban kivétel volt. Nagylányuk, Prikazovics Júlia is elkísérte szüleit a jeles eseményre.

SORSSZERŰ Megtiszteltetésnek éreztük, hogy az őszi magazinunk címlapján szereplő agykutató, dr. Auer Tibor szülei is együtt ünnepeltek velünk. Tibor Cambridge-ből gratulált nekünk; édesapja, Auer István Tibor és édesanyja, Auerné Joó Erika koccintottak a résztvevőkkel. Egy sorsszerű pannonhalmi kiránduláson ismerkedtünk meg.

Fotó: Tímár Gergely

Szöveg: Kovács Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!