Vasvár

2015.01.26. 19:41

Készül Vasvár újabb fejlesztési terve

Vasvár – Megkezdődött a város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának kidolgozása, amelyhez kapcsolódóan fórumokat is szerveznek.

Merklin Tímea

Vasvár fejlesztési dokumentumainak része a 2008-ban készített Integrált Városfejlesztési Stratégiája (IVS), amely a 2007-2013-as európai uniós programozási időszak fejlesztési elképzeléseit ölelte fel, valamint a 2004-ben készült településfejlesztési koncepció. Azóta azonban mind a gazdasági, mind a társadalmi környezetben jelentős változások voltak a város, az ország és az EU életében is. Ezért az önkormányzat 2015 első félévében elkészíti a város legfőbb fejlesztési dokumentumát, a 2020-ig szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiát, melyhez a Belügyminisztérium nyújt támogatást.

– A tervezés során a lakossággal, a civil és gazdasági szereplőkkel együttműködünk, szakértőket vonunk be – tudtuk meg Tóth Balázs polgármestertől. – A tervezés során sorra kell venni a megoldatlan problémákat és az azokra adható válaszokat. Meg kell keresni azokat a kitörési pontokat, amelyek lehetőségeket jelentenek a Vasváron élők, dolgozók és vállalkozók életének, működési feltételeinek javítására. Mindehhez pedig azonosítani kell azokat a veszélyeket, amelyek a lehetőségek kiaknázásának útjában állnak.

Ahhoz, hogy olyan jövőkép és stratégia készüljön el, amely az itt élők, itt dolgozók számára tényleges előnyöket biztosít, előzetesen a lakosság és a vállalkozók véleményeit is felmérik, gyűjtik. Az első műhelytalálkozót február 2-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!