Körmend

2015.01.26. 18:40

Ifjúsági kerekasztal, közügyek

Körmend - Ifjúsági kerekasztalt alapítottak a helyi ügyek iránt érdeklődő fiatalok. Részt vennének a közügyekben is.

Kozma Gábor

A kerekasztal egyik kezdeményezője, Molnár Dániel önkormányzati referens a kerekasztalról szóló tájékoztatóra meghívta Bebes István polgármestert is, jelezve: szeretnének együttműködni a várost vezető testületekkel. Csendes Máté, a Kölcsey gimnázium tanulója, diákönkormányzati vezető pedig a különböző, az ifjúsággal kapcsolatban lévő szervezetek együttműködéséről beszélt. Bebes István elmondta, hogy a fiatalok megkeresték ötletükkel, és ő ezt a város vezetése nevében támogatja. Örülök, hogy vannak fiatalok, akiknek fontos a város élete, szeretnék még jobbá, színesebbé tenni a hétköznapjait. Az ajtó nyitva áll a most induló ifjúsági kerekasztal előtt. Azt is elmondhatom, hogy önkormányzatunk szakbizottságában a kerekasztal delegáltjai tanácskozási joggal vesznek részt. Ami jelzi, számítunk a véleményükre, és ha jó az adott elképzelés, akkor annak teret adunk fogalmazott a polgármester.

Bebes István polgármester (középen) tájékoztat a kerekasztalról. Mellette jobbról Molnár Dániel, balról pedig Csendes Máté Fotó: Kozma Gábor

Molnár Dániel elmondta, hogy van igény a fiatalokban a közösségi létre, az értelmes cselekvésre. A közeljövőben megkeressük azon civil szervezeteket, amelyek kötődnek hozzánk. Egyeztetünk és főleg a 14-30 év közötti korosztályt képviselve dolgozunk ki javaslatokat fogalmazott. Hozzátéve: nem kívánnak együttműködni sem pártokkal, sem az azokhoz kötődő szervezetekkel. Csendes Máté a tanulóifjúság sajátos gondjait, elvárásait említette, szintén a cselekvés jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!