Gazdaság

2015.01.26. 18:15

Ikarusok készülnek legóból

Billund, Varsó, Székesfehérvár - Hatalmas sikere van a Lego játékgyár kezdeményezésének, ahol egy lengyel megszállott régi Ikarus buszokat szerel össze.

Klecska Ernő

A cég egyik új ötlete, hogy nemcsak saját tervezőinek munkáit valósítja meg, hanem lehetőséget biztosít egy web-oldalon arra, hogy a rajongók elképzeléseiket megvalósítsák és közzé is tegyék. Ahhoz, hogy a javasolt játékok gyártásba kerüljenek, 10 ezer szavazatot kell szerezni egy-egy tervre. Ezt a lengyel Mateusz Wawrowski hamarosan elérheti, méghozzá az Ikarus 260.04-es busz 1:25-ös méretarányú, harmonikaajtókkal és kormányozható első tengellyel rendelkező modelljével. A huszonkét ülőhelyes, három jegyérvényesítő automatával is rendelkező szerkentyű már közel 7 ezer szavazatot szerzett.

Az Ikarusban - ha jobban megnézzük - az emberkéket is megláthatjuk. A piros-fehér a varsói tömegközlekedés színe
Fotó: ideas.lego.com

Wawrowski négy busszal is jelentkezett az Ideas prog-ramban mindegyik Ikarus. A 280.26-os csuklós például 66 centi hosszú és 2086 darabból áll. A magyar márkát több felhasználó is elkészítete kicsiben.

 

Címkék#busz#LEGO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!