Foci

2015.01.26. 19:40

Futsal: újra térden a bajnok

Veszprém Másodszor is legyőzte a bajnoki cím-védő Berettyót az 1. FC Veszprém a futsal NB I hétfői rangadóján.

B. Virág Rita

1. FC Veszprém_ Berettyó

2:1 (1:0)

Veszprém, 1200 néző. V.: Kovács G., Czene-Joó. 1. FC Veszprém: Reveland - Németh, Tatai, Boromisza G., Tar. Csere: Bényi, Bánfalvi, Boromisza D., Vas, Finta, Mudra. Edző: Madarász János. MVFC: Tihanyi - Szabó P., Rábl, Dávid, Birinyi. Csere: Mezei (kapus), Komáromi, Nagy, Lovas, Gál, Sánta, Hajdu, Trencsényi. Edző: Turzó József.

Természetesen telt ház fogadta a Veszprém és a Berettyó csapatát a futsal NB I hétfői rangadóján.

A bajnoki címvédő kezdett jobban, az 5. percben Komáromi szabadrúgásából Trencsényi lőhetett kapura, előbb a kapufát találta el, majd Reveland mentett. Óriási volt az iram, itt is, ott is adódtak helyzetek, de inkább a Berettyó volt veszélyesebb, Komáromi, majd Lovas próbálkozását kellett védenie Revelandnak. Jót tett a Veszprémnek az időkérés, fokozatosan átvette az irányítást, és a félidő második felében már inkább a hazaiak előtt adódott több lehetőség. Előbb Boromisza G. átadásából Tatai lőtt kapura, majd Reveland indítását Vas fejelte nagy helyzetben kapufára. A 14. percben ismét Vas került helyzetbe, de mellédurrantott. Gyors ellentámadás végén Trencsényi bombáját fogta Reveland nagy bravúrral. Aztán Bényi tálalt Vas elé, de megint kimaradt a ziccer.

A Berettyó is kezdett kijönni a szorításból, több kecsegtető szituációban szerencsére nem tudta bevenni a veszprémi kaput.

A 18. percben megtört a jég: Boromisza D.-vel szabálytalanodtak, a labda Tatai elé került, aki jobbról, hét méterről a kapuba vágta a labdát, 1:0.

Szünet után is igen magas színvonalú rangadót láthatott a nagyérdemű. Tatai lövését fogta Tihanyi a 23. percben, majd Reveland mutatott be bravúrt. A 30. percben az MVFC majdnem egyenlített, de Reveland káprázatos formában védett. Folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk, amikor a 32. percben Tar már átemelt Tihanyin, de a visszafutó Trencsényi kikotorta a lasztit a kapu torkából. Tatai kakaskodott egy kicsit Komáromival, de szerencsére megúszta sárga lappal.

A 33. percben Finta hámozta át magát a vendégek védőin, középre adott Boromisza D.-nek, aki közelről nem hibázott, 2:0.

Alig egy perc múlva Nagy T. jól eltalált lövése Reveland kezei mellett a bal alsó sarokban kötött ki, 2:1.

Mindent egy lapra feltéve rohamozott a Berettyó, ám Reveland káprázatosan védte a házigazdák kapuját. Végül megérdemelt hazai siker született.

Reveland Zoltán válogatott szinten

Madarász János: - A Berettyó még magasabb színvonalat képvisel, ám mi koncentrációban ma felülmúltuk. Reveland káprázatos volt. Szenzációs este ez a számunkra.

Turzó József: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Revelandot ki kell emelnem, aki válogatott színvonalon védett. Sajnos hiába futsaloztunk jól, ezt a sportot gólra játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!