Videoton

2015.01.26. 20:15

Joan Carrillo dicsérte csapata hozzáállását a felkészülési meccs után

Marbella - Túl van a Videoton FC labdarúgó-csapata első felkészülési mérkőzésén, a székesfehérváriak magabiztosan verték spanyol negyedosztályú ellenfelüket.

Bobory Balázs

Amikor itthon szakad a hó, és nehéz eljutni autóval A pontból B-be, akkor bizony örül a labdarúgó, hogy hazánknál sokkal délebbre, napsütésben, 18 fokos melegben, zöldellő füvön futballozhat.

A fehérvári játékosok ugyan az elmúlt héten kemény fizikai munkát végeztek, mégis mosolygósan vonultak vasárnap a pályára, ahol végre mérkőzést vívhattak idegen ellenféllel, a spanyol negyedosztályú UD San Pedroval.

Ahogy azt illik, a magyar élvonalbeli bajnokság listavezetője 2-1-es félidő után 5-1-re nyert, Joan Carrillo pedig örülhetett, hogy a teszttalálkozók sorát sikerrel nyitotta csapata.

Sándor György (balra) a második félidőben lépett pályára, és gólpasszal szolgálta ki Nikolicsot (Fotó: vidi.hu)

- Ezúttal még nem az eredmény volt a legfontosabb dolog - értékelt a vidi.hu-nak a meccs után a szakember. - A csapat az elmúlt napokban igen komoly fizikai terhelést kapott az edzéseken, éppen ezért nem százszázalékos erőállapotban várták az első felkészülési meccset a játékosok. Az tény, hogy az első idei ellenfelünk egy alacsonyabb osztályban szereplő, viszont a bajnokságban ezen a hétvégén is játszó csapat volt, azonban, ahogy mondtam, még mi sem vagyunk a legjobb állapotban. Főleg védekezésben próbáltunk ki néhány új dolgot, de ezeknek a tökéletes elsajátításához még idő kell. Azt figyelembe véve, hogy ez volt az első meccsünk, elégedett vagyok, már csak azért is, mert a fiúk hozzáállása dicséretet érdemel.

A szezon első vidis gólját Dinko Trebotic szerezte, és biztató, hogy rögtön betalált az új szerzemény, a macedón támadó Mirko Ivanovszki is. Ez a mérkőzés sem maradhatott el Nikolics-gól nélkül, Gyurcsó Ádám pedig két alkalommal is a spanyolok kapujába talált.

- Nem feltétlenül azon volt a hangsúly az első edzőmérkőzésen, hogy brillírozzunk, az edzőnknek kellett viszontlátnia azokat az elemeket, amelyeket eddig gyakoroltunk - mondta a válogatott szélső. - A korábbi napokban inkább a fizikai terhelésen volt a hangsúly, ezért sem tudtuk mindig tökéletesen végrehajtani a feladatokat. Ennek ellenére az első edzőmeccsünkön sok helyzetet kidolgoztunk, sokat ki is hagytunk, azt hiszem, ez az első mérkőzésen még belefér, a lényeg, hogy a bajnokikon értékesítsük a ziccereket. Az edzőtáborozás remek hangulatú, nagyszerűek a tréningek, próbálunk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra.

Csütörtökön a német másodosztályú 1860 Münchennel játszik újabb edzőmérkőzést a Videoton, ez keményebb feladat lesz.

- Nyilván szeretnénk nyerni a németek ellen. Ha ez nem sikerül, de az edzőnk viszontlátja a pályán, amit gyakorlunk, akkor nem az eredmény az elsődleges - folytatta Gyurcsó Ádám. - Jó csapattal fogunk játszani, attól függetlenül, hogy edzőmérkőzés lesz, mindent megteszünk majd a győzelemért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!