Jégkorong

2015.01.27. 18:15

Lépéselőnyben vannak a Jegesmedvék

Dunaújváros - A Csíkszereda elleni drámai vereség után hétfőn felállt a padlóról és büntetőkkel legyőzte a listavezető Miskolcot a Dab.Docler jégkorong együttese. Az alapszakaszból két forduló van hátra és négy pont a Jegesmedvék előnye.

Gallai Péter

A győzelem után így értékelt Donald MacLean, az Acélbikák vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy a szombati meccs után ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani. Néhány megingást leszámítva úgy érzem, végig nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Mint eddig mindig, most is nagy tempó jellemezte a Miskolc elleni meccset, élvezetes mérkőzést láthattak a szurkolók, a hoki minden fűszeréből volt egy kicsi. Nagyon örülök, hogy hatból négyszer nyertünk a tabella jelenlegi első helyezettje ellen.

A hétfői meccsen is nagy csatát vívott egymással a két együttes (Fotó: Ady Géza)

Majoross Gergely, a Miskolc trénere: - Érdekes, jó hangulatú meccs volt, ahol hol erre, hol arra dőlt el a mérleg nyelve. Nem volt ma este szerencsénk, de ennek a vereségnek így az alapszakasz vége felé már nem volt túl nagy jelentősége.

A hátralévő két forduló előtt a Miskolc négy ponttal vezet az Acélbikák előtt, így amennyiben pénteken a Miskolc a rendes játékidőben nyer az Újpest ellen, akkor a Dab.Docler debreceni sikere esetén is övék az első hely. A lebonyolítás szerint az első két helyezett automatikusan elődöntős, a sorrend majd akkor számít, ha mindkét csapat bejut a MOL Liga döntőjébe, akkor az elsőé lesz a pályaelőny.

Az Acélbikákhoz kapcsolódó hír, hogy két helyen módosult a felnőtt válogatott februárban esedékes IIHF-hétre meghirdetett kerete. A Rich Chernomaz szövetségi kapitány által eredetileg kijelölt, három kapusból, tizenegy hátvédből és huszonhat csatárból álló névsor két helyen változott: klubelfoglaltság miatt nem tud hazajönni Hári János, a dunaújvárosi Pavuk Attila térde pedig még nem gyógyult meg. A helyükre Dósa Krisztián és Kocsis Ferenc kerül.

Az edzőtábor február 2-án hétfőn kezdődik, kedden este lesz a keretszűkítés, és csütörtök reggel indult útnak a küldöttség Torunba négycsapatos tornára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!