Sport

2015.01.28. 19:20

Póló: osztályozót is játszhat az FPSE

A Fehérvár Póló SE fiúcsapatainak volt szusszanásnyi ideje az ünnepek alatt és után, a lány korosztályoknak viszont nagyon sűrű a program.

Bobory Balázs

A Fehérvár Póló SE vezetőinek, edzőinek, de legfőképpen a játékosainak szinte megváltásként ért fel, amikor novemberben felállították a sátrat a strandmedence felett és az edzéslehetőségek ezzel óriásit javultak.

Gyöngyösi János tudja, mikor kell motiválni a fiatalakat

- Igen, a szakmai munkában nagyot tudtunk előrelépni a sátornak köszönhetően - mondta Gyöngyösi János, az FPSE vezetőedzője. - Hálával tartozunk az önkormányzatnak, hogy megteremtette ezt a lehetőséget. Egyesületünkben 150 gyermek sportol, az ősszel viszont nagyon kevés volt a vízfelületünk. Mióta áll a sátor, a korosztályok külön tudnak tréningezni, mondanom sem kell, hogy mekkora előrelépést jelent ez az edzésmunkában. Dolgoztam már korábban is sátras medencében, de a fehérvári ezek közül is az egyik legkiválóbb. Egyáltalán nem zajos, hallani lehet, ha egymáshoz szólunk a foglalkozás alatt. A hőmérséklet ideális, a medence pedig nemrég lett felújítva, vagyis nem panaszkodhatunk.

Talán ennek is köszönhető, hogy az eredményeket sem érheti kritika. Az FPSE fiú gyerek-, serdülő-, és ifjúsági csapata az országos bajnokság alsóházában szerepel, de van rá esély, hogy csak szeptemberig. A három korosztály eredményei a szezon végén összeadódnak, a jelenlegi állás szerint a fehérváriaknak van esélye, hogy osztályozós helyen végezzenek, és megmérkőzzenek a lehetőségért, hogy az ősztől a legjobbak, a topcsapatok ellen játszanak hétről hétre.

- Most úgy számolunk, hogy osztályozós helyen állunk - folytatta Gyöngyösi János. - A serdülő csapatunk vezeti a tabellát és remélem, ezt a pozíciót sikerül is megtartani. Óriási siker lenne osztályozót játszani, még nagyobb feljutni. Úgy gondolom, ha sikerülne a felsházba kerülnünk, akkor hosszabb időre berendezkedhetnénk a legjobbak között. Sikerült Fehérváron megteremteni a bázist, már több, mint 150 gyerekünk van, de folyamatosan érkeznek hozzánk, és várjuk is az ifjakat.

A fehérvári egyesület a lányoknál a gyerek- és serdülő bajnokságban is képviselteti magát, sőt, az ifjabbak hamarosan a legjobbak között edződhetnek. A klub szeretné erősíteni a női vonalat, ezért lányokat vár az edzésekre.

- A munkánkat lassan a fővárosban is elismerik, megismerik - így a vezetőedző. - A tehetséggondozó edzőtáborokban négy-öt játékosunk is megfordult már, és remélem, ez a szám csak nő a későbbiekben. Szeretnénk, ha minél több fehérvári felnőtt és gyerek megismerkedne a pólóval, ezért is hoztunk a városba az elmúlt években felnőtt válogatott mérkőzéseket. Most is ez a tervünk, szeretnénk a nemzeti csapat akár a férfi, akár a női valamelyik mérkőzését Székesfehérváron megrendezni. A tavaszi összecsapásoknak már adott a helyszíne, így valamelyik őszi találkozóban reménykedhetünk. A feltételeink adottak, az új eredményjelzőhöz hasonló kevés van az országban, és a klub megvásárolta azokat a versenykapukat, amelyeket a budapesti Európa-bajnokságon használtak.

Az FPSE-nél zajlik az élet, hamarosan teljes nagyüzem lesz a bajnoki összecsapások tekintetében is az uszodában.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!