Sport

2015.01.31. 14:48

A Pápa nyerte a szomszédvári rangadót!

Izgalmas mérkőzésen aratott a nyolc közé jutás szempontjából fontos sikert a Motax Concordia Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Győr-Pápa 70:76 (19:21, 19:16, 20:24, 12:15)
Győr, 100 néző. V.: Válé, Gaál, Józsa.
Győri Széchenyi: Márkus 2, Erdész 2, Gombás 14, Horváth G., Papp 22/9. Csere: Gaál R. 13/3, Hlinyánszky 9/6, Baruta 8. Edző: Molnár István.
Motax KC Concordia Pápa: Horváth A. 5/3, Hadnagy 11, Keresztes 22, Kutasi 12/3, Henrik 14/6. Csere: Szanati 10, Perák 2, Ács, Perger, Hole, Pölöskei. Megbízott edző: Vajda Balázs.
Kipontozódott: Papp a 40. percben.

A pápai kosárlabdázók (középen Vajda Balázs megbízott edző) a nyolc közé jutás szempontjából igen fontos győzelmet arattak Győrben (Fotó: Penovác Károly)

Nagy erőkkel készült mindkét csapat, hiszen a nyolc közé kerülés szempontjából sorsdöntő volt a találkozó. Ennek megfelelően idegesen kezdtek a felek, több üres dobóhelyzet és ziccer is kimaradt mindkét oldalon, az első kosarára két percet kellett várni, a győriek találtak be elsőként. Majd újabb két perc kellett, hogy a vendégek fordítsanak. Ezután folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok (8. perc: 11:12). A negyed végére 19:21-es pápai vezetés egy sikeres hármasnak köszönhetően alakult ki.

A betegségektől sújtott Pápa a második negyedben fokozatosan meglépett ellenfelétől, köszönhetően harcias védekezésének, lepattanóinak és higgadt támadójátékának (15. perc: 23:29). A szokásos rövidzárlat nem kerülte el a Motaxot, a félidő végére a Győr meg is fordította a találkozót (38:37).

Szünet után új védekezési variációt próbált ki a Pápa, ami csak részben hozta meg a várt eredményt. A negyed közepén Papp három távoli dobásával sokkolta a vendégeket (49:46). A játékrész végére azonban sikerült fordítani a pápaiaknak (58:61).

Magabiztos játékkal kezdte a záró felvonást a vendég együttes. Néhány figyelmetlenség után azonban ismét szoros lett. Szerencsére a Pápa kézben tartotta ekkor is a mérkőzést, és remek labdaszerzésekkel végül hat pontos sikert aratott.

Izgalmas mérkőzést láthattak a nézők. Folyamatosan felváltva vezettek a csapatok. Végül a Pápa fegyelmezett játékának és jobb koncentrációjának köszönhetően megszerezte a két pontot.

Vajda Balázs: - Örülök a csapat bátor játékának. Kezdeni tudásból és fegyelmezettségből jelesre vizsgáztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!