Sport

2015.01.31. 20:42

Dávid Kornél KA-Real Madrid Baloncesto: A fölényes Real győzelem döntőt ért

Dicséretesen küzdött a Dávid Kornél KA csapata a Real Madrid Baloncesto ellen a Szent István Kupa 3. napján, de korán kiütközött a két kosárlabda kultúra közötti különbség. A spanyolokkal a magyar U16-os válogatott döntőzik vasárnap délután.

Káldor András

A végső döntés napjának is nevezhetjük a szombati párharcokat, hiszen ezek arról voltak hivatottak dönteni, hogy mely együttesek játsszák a döntőt, illetve a nap végére már kialakultak a helyosztók párosításai is.

Az első összecsapáson kiélezett küzdelemben a Magyar U16-os válogatott szerezte meg a győzelmet (81:76) a CB Lucentrum Alicante csapata ellen a 30 pontos Katona Bence, és a 24 pontig jutó Fazekas Csaba vezérletével, és ezzel pontveszteség nélkül elsőként jutott a vasárnapi fináléba.  Ezt követően a Bayern München fordulatos mérkőzésen 63-55-re legyőzte az Oaklands College Wolves csapatát, és jogot szerzett arra, hogy a vasárnap14 órakor kezdődő bronzmeccs résztvevője legyen.

Ritkán adatik meg magyar klubnak bármilyen korosztályt is figyelembe véve egy esztendő alatt háromszor is találkozzon a világ elitjébe tartozó Real Madrid Baloncestoval. Pedig ez történt, hiszen a tavalyi kupán is megmérkőztek a fehérváriak a királyi klub képviselőivel, akkor 78-46-ra nyertek a blancok. Majd jó emlékezhetnek a kosárlabda szerelmesei, hogy októberben az Alba Fehérvár hazai pályán fogadta a nyolcszoros Euroliga-győztes és 31-szeres spanyol bajnokot. Harmadjára, pedig a szombati játéknap harmadik mérkőzésén kerültek szembe.

- Tegnap sokkal bíztatóbban játszott a csapat, fokozatosan szoknak hozzá a gyerekek a nagyobb sebességhez, és a nagyobb ritmushoz. További fejlődést várok a Real Madrid ellen, bátor kosárlabdát, és azt az agresszív védekezést, amellyel meg tudták lepni az Oaklandset. Minden a gyorsaságon múlik, mert nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen egy jó Real Madrid talán egy jó edzőmeccset is tudna játszani a felnőtt TLI-Alba Fehérvárral. Remélem, hogy a gyerekek nem ijednek meg, és ki is használják a lehetőségeiket. – mondta a mérkőzés előtt Peresztegi Nagy Ákos a Dávid Kornél Akadémia fiú szakág vezetője.

Aztán a mérkőzés képe már megmutatta mindazokat a különbségeket, melyek miatt a spanyolok lettek a döntő másik résztvevői. Ez elsősorban fizikális, és technikai fölényüknek volt betudható, ugyanis akármennyire is igyekezett a DKKA, ellenfelük lényegében bő öt perc alatt eldöntötte a találkozót. Húszpontos előnyüket fokozatosan növelve a nagyszünetre már negyvennel vezettek, minden különösebb megerőltetés nélkül. A folytatásban ugyan összekapta magát a DKKA, de a nagyarányú vereséget nem tudta elkerülni.

– Nagyon jól helytálltak a fiúk, bár az első negyedben nem éreztem azt a tüzet bennük, mint előző nap az angolok ellen. Utána azonban már mutattak szép dolgokat. – értékelt a fehérváriak mestere Kertész Zsolt.

Dávid Kornél KA – Real Madrid Baloncesto 42-100 (9-37, 11-24, 13-22, 9-17)
Ld: Zöldi 25/12 illetve Radoncic 17, Mutic 14, Salvador 13/3

A nap zárásaként igazi délszláv rangadót játszott a Cibona Zagreb a Partizán Beograddal, itt a horvátok 91-79-re győztek, és játszhatnak a harmadik helyért a németekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!