f1

2015.01.31. 10:51

Nem a motorteljesítmény növelése a legfontosabb

Egy korábbi F1-es, finn mérnök szerint nem ez a legégetőbb kérdés jelenleg a Forma-1-ben.

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Egy korábbi Forma-1-es mérnök szerint a Forma-1-ben jelenleg nem az a legfontosabb kérdés, hogy erősebbek legyenek-e az erőforrások, vagy sem.

Az Autosprint értesülései szerint a sport illetékesei jövőhéten találkoznak, hogy megvitassák, lehetőséget engednek-e arra, hogy a V6-os erőforrások hangosabbak és erősebbek legyenek 2017-től.

"Úgy hiszem javulni, és fejlődni kell." - mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. "Sokkal látványosabb autókra van szükségünk, melyeket nehéz vezetni, így csak a tehetséges versenyzők lehetnek képesek rá."

Ossi Oikarinen finn mérnök, aki korábban a Toyotánál, a BMW-nél és a Ferrarinál is dolgozott, úgy látja, a Forma-1-nek inkább a legsürgetőbb probléma megoldására kellene koncentrálnia. Hiszen a Marussia és a Caterham már csődbe ment, de ez a veszély fenyeget a Force India, a Sauber és a Lotus háza táján is.

"Az emelkedő költségeket nem könnyű megfékezni." - mondta Oikarinen. "De ha nem tesztnek érte semmit, akkor még a a független Sauber sem fogja túlélni. Szerintem először ezt a problémát kellene megoldani, mielőtt azon kezdünk gondolkodni, hogyan növeljük a motorteljesítményt."

Oikarinen manapság a DTM-ben dolgozik, amely ahogy ő fogalmaz: "nagyon szórakoztató széria, de a Forma-1-hez képest sokkal szerényebbek a költségek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!