Sport

2015.02.01. 21:30

Újpest–Dab.Docler: Nem volt tét, bevetették a fiatalokat

Az Újpest egy gólos, idegenbeli legyőzésével zárta vasárnap este a MOL Liga alapszakaszát a Dab.Docler jégkorong együttese.

Gallai Péter

A meccsen máris bemutatkozhatott az Acélbikák soraiban az átigazolási határidő utolsó napján aláíró kanadai center, David Croteau. Az idei szezont a Ferencváros csapatánál kezdő jégkorongozó hat mérkőzésen négy gólt és három gólpasszt gyűjtött, majd a Mulhouse francia másodosztályú csapatánál folytatta a bajnokságot, ahol tizenegy meccsen hat góllal és nyolc passzal segítette együttesét. Azonban a kanadai csatár korábbi csapata csarnokproblémákkal küzd, így kerülhetett képbe a klubnál a 32 éves támadó.

A légiós mellett még az élete első felnőtt MOL liga összecsapásán szereplő tizenkilenc éves kapust, Lajcs Jánost is kezdőként küldte a jégre Donald MacLean. Rajta kívül a junior keretből Komáromi Dávidot, Pál Zalánt és Szepessy Bálintot is benevezték a felnőtt csapatba, utóbbi szintén játszhatott vasárnap.

Mivel a meccs előtt már eldőlt, hogy a Miskolc zárt az alapszakasz élén, a Dab.Docler a másodikon, így nem lehetett óriási iramra számítani Újpesten, különösen, hogy a hazaiaknak sem számított a végeredmény, akik négy esztendő után bejutottak a rájátszásba. Szilassy Zoltán edző is harmadik számú kapusát tette a kezdőbe és az Elomo, Tapio, Durak légióstrió is pihenőt kapott,

Az Acélbikák új légiósa, David Croteau vasárnap már játszott is
Fotó: letelegrame.fr

Újpest – Dab.Docler 1-2 (0-1, 0-0,
UTE: Ágoston – Lindgren, Kiss D. (1), Mihalik (1), Coleman, Csanyi 1 – Zalavári, Hegyi Á. Z., Fekti, Dömötör, Virág Cs. – Sommer, Reiter, Tóth G., Pichler. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Dab. Docler: Lajcs – Pozsgai 1, Hüffner, Galanisz (1), Azari, Szappanos (1) – Martine, Mestyán, Eskelinen (1), Gröschl, Peterdi 1 – Hruby, Nagy R., Creoteau, Somogyi, Szepessy M. – Dörök (1), Szepessy B., Magosi, Léránt.

A meccsen Peterdi szerzett vezetést a nyolcadik percben, a következő, újpesti egyenlítő találatra a harmadik harmadig kellett várni, ekkor kettős emberelőnyben Csanyi volt eredményes. Az utolsó időszakot meddő mezőnyfölényben töltötte a Dab, de csak két perccel a vége előtt sikerült megszerezni a győztes gólt: Galanisz ziccere után a visszatett pakkot Pozsgai vágta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!