Már kapható a világ legnagyobb LCD-je

Vágólapra másolva!
Boltokba került a japán Sharp közel három méteres képátlóval rendelkező lapostévéje: az óriási LCD-t megrendelésre szállítják, ha valaki hajlandó kifizetni érte több mint 16 millió forintnak megfelelő vételárat.
Vágólapra másolva!

Az óriási laposképernyős tévét a tavalyi CES expón mutatták be Las Vegasban, és az eredeti tervek szerint már 2007-ben a boltokba kellett volna kerülnie. A Sharp közlése szerint a készülék 1080p-s (Full HD), vagyis 1980x1080 képpontos felbontást kínál, képernyője 2,2x2,5 méteres, vagyis 274,3 centiméter.

Az óriás-LCD nem éppen egy autóban hazavihető termék, a gyártó megrendelésre szállítja világszerte mintegy 16 millió forintnak megfelelő összegért. Tömege 195 kilogramm, s 1,1 kilowattos fogyasztása sem mondható éppenséggel takarékosnak. Csatlakozókból a szokásosak találhatóak meg rajta, HDMI-portból hármat is szereltek rá, komponensből és kompozitból kettőt, egy DVI-t és hagyományos VGA-csatlakozó is található rajta. A Sharp tájékoztatása szerint egy japán mozi már rendelt egyet a hatalmas LCD-ből, melyet július közepén adnak majd át Tokióban: filmelőzeteseket fognak vetíteni rajta az előtérben.