Belföld

2015.02.08. 14:47

A jövő héten fokozatosan enyhül az idő

A jövő hét elején még többször megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn nyugat felől fokozatosan beborul az ég, a Tiszántúlon várható a legtöbb  napsütés. A déli óráktól a Dunántúlon, a Duna vonalában többfelé, északkeleten néhol fordulhat elő havazás, a Fertő térségében késő délután, este havas eső is lehet. A Bakonyban 10 centiméternél is nagyobb friss hóréteg várható. Főleg a Dunántúlon lehetnek erős, a Fertő térségében viharos széllökések. Ezeken a területeken hófúvás is kialakul. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 6 és mínusz 2 fok között, délnyugaton és északkeleten helyenként mínusz 7 fok alatt alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon már kevesebb helyen várható havas eső, eső, keleten helyenként hószállingózás vagy gyenge havazás fordulhat elő. A Dunántúlon kezdetben még többfelé megerősödik, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Szerdára virradó éjjel néhol foltokban köd képződik. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős, párás, ködös helyek és gyengébben felhős területek egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1-6 fok között alakul.

Szombaton a legtöbb helyen kisüt a nap. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 2-7 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!