Videoton

2015.02.08. 20:00

A Vidi három gólt kapott dél-koreai ellenfelétől

Marbella - Idei második spanyolországi edzőtáborozása alkalmával első edzőmérkőzését játszotta a Videoton FC labdarúgó-csapata. A fehérváriak vereséget szenvedtek a dél-koreai liga második helyezettjétől.

Bobory Balázs

Nem volt benne a mérkőzésben, hogy a Vidi 33 perc alatt három gólt kap a dél-koreai Suwon Samsung Bluewingstől.

A két alakulat vasárnap feszült egymásnak a Stadium San Pedróban, és hiába tűnt úgy, hogy időnként a magyar listavezető játszik fölényben, a találatokat a dél-koreaiak érték el.

A bő fél óra után már olyan hátrányban volt a Vidi Horváth T. Brachi (Szolnoki, 60.), Juhász (Kocsis G., 64.), Chakla (Vinícius, 60.), Fejes (Maréval, 60.) - Sándor, Trebotic (Simon, 60.) - Gyurcsó (Heffler, 60.), Álvarez (Kovács I., 60.), Pajac (Oliveira, 60.) - Feczesin (Ivanovszki, 60.) - , amelyet a későbbiekben nagyon nehezen lehetett volna ledolgozni. Bár a maradék közel egy órában mindent megtettek a fehérváriak, hogy szoros legyen a hajrá, gólt csak egyet sikerült szerezni, mégpedig a 64. percben Juhász Roland révén. A vereségből sokat lehetett tanulni.



Feczesin Róbert is mindent megtett, de a Videoton ezúttal nem volt hatékony a vasárnapi edzőmeccsen támadásban
Fotó: vidi.hu

- Furcsa meccset játszottunk, hiszen a támadásaink jók voltak, sok helyzetet kialakítottunk, a védekezésben viszont meglepő hibáink voltak. Ezt a játékosok is tudják, de jó, hogy a problémák most jöttek ki, így van lehetőségünk kijavítani őket. Ha azt láttam volna, hogy nem jól reagálnak a helyzetre, akkor gondban lennénk, de szó sincs erről, jól álltak hozzá a folytatáshoz, nyerni akartak. Volt 4-5 helyzetünk, amikor csak a kapussal álltunk szemben, ezeket viszont nem sikerült értékesítenünk. Ha újra lejátszanánk ezt a meccset, az ugyanezeket a helyzeteket biztos berúgnánk. A játékosaim tudják mi a feladatuk, intelligensek, biztos vagyok benne, hogy kellően összeállunk az első bajnoki meccsünkre. A mai egy jó edzés volt, amiből tanulnunk kell értékelt a mérkőzés végén a Videoton mestere, Joan Carrillo a vidi.hu-nak.

Elkeseredni ezúttal végképp nincs miért, ez csak egy edzőmérkőzés volt, ahol másodlagos az eredmény, persze az önbizalom szempontjából nem árt nyerni...

A Videoton a héten tovább folytatja a finomhangolást, és a hibák kijavítását. Szerdán, 16 órakor a legutóbbi oroszt pontvadászat harmadik helyezettje, a Lokomotív Moszkva vár a piros-kékekre, vagyis talán még nehezebb feladat előtt állnak a fehérvári futballisták.

Neves ellenfelekből szombaton is kijut egy a Vidinek, Joan Carrillo legénysége az ukrán sztáregyüttes és kirakatcsapat, a Dinamo Kijev ellen is tesztel a spanyolországi edzőtáborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!