Foci

2015.02.11. 16:35

DPASE: frissebb volt a Gyirmót

Dunaújváros - Az NB II-es bajnokság negyedik helyén álló Gyirmót FC Győr ellen játszott szerda délután felkészülési mérkőzést a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE - Gyirmót FC Győr 1-3 (0-1)

Agrospeciál Sporttelep, 200 néző.

Dunaújváros PASE: Nagy G. Wolfe, Szekeres, Hidvégi, Csehi Nikházi, Lázár Zs., Böőr, Papp Eppel, Orosz.

II. félidő: Jahics Villám, Farkas, Burucz, Sóron Thiago, Szellák, Sárközi, Petneházi Tóth T., Godslove. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Gyirmót FC Győr: Deli Bohner, Lázár P., Varga, Fejes, Papp K., Csemer, Szegi, Paku, Beliczky (Hajba), Oross.

II. félidő: Somogyi Balog Z., Graszl, Présinger, Madarász, Magasföldi, Cseri, Gyurján (Molnár M.), Bobál, Nagy S., Kiss M. Vezetőedző: Sisa Tibor.

Nikházi Márk (30) fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret a Gyirmót  elleni mérkőzésen
Fotó: Zsedrovits Eniikő

Az évszakhoz képest megfelelő minőségű füves pályán kezdődött a találkozó. A két szakvezető megállapodása szerint kétszer hatvan percet játszottak a csapatok. Az első gólszerzési lehetőség egy sarokrúgást követően Wolfe előtt adódott, de a felperdülő labdát nem találta el tökéletesen, így az mellé csorgott. Az első negyedóra végén Oross egy kontrát követően a bal oldali kapufát találta el. A másik kapu előtt Nikházi birkózott ki magának egy lehetőséget, de Deliről szögletre perdült a labda. A negyvenötödik percben több gólszerzési lehetőség is adódott a vendégek előtt. Kétszer sikerült elhárítani a veszélyt, de Beliczky fordulásból leadott közeli lövése már a bal alsó sarokba vágódott (0-1). A hatvanadik percben Eppel került helyzetbe, de kivárt, így a gyirmóti védők blokkolták a lövését. Egy perccel később Böőr lövését védte Deli, a kipattanó után Eppel a felső kapufára fejelt.

A sorcseréket követően Sóron a kaputól tizennyolc méterre buktatta az egyedül kilépő Gyurjánt. A szabadrúgást Magasföldi védhetetlenül tekerte a kapu bal felső sarkába (0-2). A kilencvenhatodik percben Bobál elcsípett egy rövidre sikeredett hazaadást, de a jó ütemben kimozduló Jahics vetődve hárított. Hat perccel később ismét Bobál került helyzetbe, akit lerántottak a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Graszl az újvárosi kapu bal alsó sarkába lőtte (0-3). A százötödik percben Petneházi egy tizennyolc méteres szabadrúgást nyesett a jobb felső sarokba (1-3). A folytatásban még Thiago kozmetikázhatta volna az eredményt, de Somogy magabiztosan védett.

Ezen a találkozón érezhető volt, hogy a vendégek előrébb tartanak a felkészülésben, hiszen a másodosztályú bajnokság már a jövő hét végén startol. A vendégek sokkal frissebben, gyorsabban mozogtak a küzdőtéren. A dunaújvárosi együttes sem a védekezésben, sem a támadásban nem tudta akaratát a jó játékerőt képviselő vendégekre erőltetni. Az újvárosiak szombaton 11 órakor hazai környezetben az Ajka ellen javíthatnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!