Szentgotthárd

2015.02.19. 17:34

A járdafelújításból megmaradt pénzből varrják a fúvósok egyenruháját - Terítéken a szentgotthárdi költségvetés

Szentgotthárd –A város önkormányzatának képviselő-testülete a 2015. évi költségvetési rendelettervezetében módosítások átvezetését javasolta.

Bajdó Bettina

Az idei költségvetésnél a fő feladat az elmúlt években elért gazdálkodási eredmények és magas szolgáltatási színvonal megtartása, továbbvitele. Hangsúlyozták, hogy a legfontosabb az egyensúlyi költségvetés összeállítása, a bevételek megalapozott tervezése a kiadások teljes körű számbavételével. A bevételek és kiadások egyensúlyát a költségvetés készítése során meg kell teremteni – hívták fel a figyelmet. Külön szóba került az is, hogy a kiadások között kiemelten kell kezelni a hátrányos helyzetűek támogatását, a város rászoruló lakosságának szociális segítését. A januári ülésen egyelőre csak a tervezetről beszéltek, a költségvetést a februári ülésen fogadják majd el.

A testület a felhalmozási bevételek növelésére javaslatokat tett. Abban egyeztek meg, hogy a működési bevételeket a 2014-es szinthez mérik ebben az évben is. A helyi iparűzési adóbevételt viszont plusz 43 millió forinttal tervezik. Ingatlanok értékesítéséből 200 millió forintra számítanak, valamint a pályázati önrészekre is lehet pályázni, ezzel 56 millió forint tervezett önrészt ki lehetne váltani. Abban is megegyeztek, hogy 10 millió forint összegben további ingatlanértékesítést terveznek majd.

A testület a beruházási és felújítási kiadások vonatkozásában is tett javaslatokat. A fürdő működési támogatását 50 millió forinttal csökkentenék. Az útfelújításokat és a címkézett összegeket 43 millió forinttal kevesebbre tervezik. Az önkormányzati bérlemények felújítására tervezett összeget is lejjebb kell vinni, legalább 20 millió forinttal. Máriaújfaluban a tervezett járdafelújítást is elhalasztanák, erre hárommillió forintot tettek félre. Tennék ezt azért, mert a szennyvízberuházás elindítása esetén a munkálatok 2015-ben biztosan nem fejeződhetnek be. Így ez csak a következő évben válna kézzel foghatóvá. Viszont pluszként betervezték a fúvósok egyenruhacseréjét, ez kétmillió forint lenne. Ennek a fedezete viszont megvan a járdafelújításból megmaradt pénzből. A végleges változatról jövő héten beszélnek a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!