Jégkorong

2015.02.22. 20:35

Ismét Dávidé lett a diadal - A Fehérvár AV19 vasárnap délután is legyőzte a bécsi sztárcsapatot

Székesfehérvár - Három nap alatt másodszor is legyőzte a Vienna Capitalst a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL középszakaszában.

Káldor András

Dávid pénteken megrogyasztotta Góliátot, vasárnap pedig a padlóra is küldte.

A Fehérvár AV19 oda-vissza verte a neves Vienna Capitalst, ráadásul az Ördögök az első sikerükkel edzőt is buktattak, hiszen szombaton Bécsben menesztették Tom Pokelt.

A gondokat akarta meglovagolni a Volán a hét utolsó napján, bár problémákból Fehérváron is akadt bőven, a két légiós, Brandon Marino és Mike Boivin után egy magyar válogatott bekk, Szirányi Bence is kiesett sérülés miatt. Szerencsére azonban Tokaji Viktor visszatért a jégre, aki hosszú heteket pihent fájós válla miatt.

A legtöbb esetben egyértelműen a Vienna lenne a két csapat összecsapásának esélyese, hiszen a bécsiek ezúttal is tíz légióssal érkeztek, no meg egy olyan osztrák válogatottal, Andreas Nödllel, aki közel 200 meccset játszott az NHL-ben.

No, de azt is megszoktuk már, hogy Fehérváron senki nem ijed meg a nevektől, zsoldosseregektől. Ezúttal is öröm volt nézni Reiter Attilát, Erdély Csanádot, Sárpátki Tamást, Varga Arnoldot, Vincze Pétert vagy éppen Németh Attilát, akik mind a Volán utánpótlásműhelyének „termékei", mindannyian többnyire megnyerték maguk párharcát a jégen a kinevezett sztárok ellen, és ez nagy segítség volt a győzelemhez.

 

Az első harmadban még teljesen kiegyenlített játékot láthatott a nagyérdemű, kőkemény küzdelem zajlott a jégen. A Bécs emberelőnyben szerzett vezetést Sylvester révén, erre Bartalis István felelt, az 1-1 megfelelt a játék képének.

A középső játékrészben aztán a Volán teljes mértékben irányított, még akkor is, ha egy óriási védekezési hiba után létszámfölényben kapott gólt, a 25. percben Schiechl fejezett be egy ellentámadást, 1-2. Szerencsére rögtön kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, és Ejdepalm révén ismét sikerült egyenlíteni, 2-2.

A gyors gólváltás után a Volán maradt lendületben, és a 31. perc meghozta a fehérvári vezetést, Sarauer megnyerte a bulit, és Banham elé tolta a korongot, aki iszonyatos erővel bombázott a kapuba, 3-2. Az előző évtizedben számtalan ilyen csodálatos találatot láttunk, csak akkor még Palkovics Krisztián és Ocskay Gábor volt a két főszereplő.

A kék-fehérek ezzel sem elégedtek meg, és kihasználtak egy újabb dupla fórt, a végletekig kijátszott akciót Sikorcin fejezte be közelről, 4-2. Nagy lélektani előnnyel vonult pihenni a székesfehérvári társaság.

Az utolsó harmad már csak kiállításokat hozott, egyik fél sem tudott élni a kínálkozó helyzetekkel. Tisztán látszott, hogy a Volán csapatként funkcionál, míg a Bécsnél komoly morális problémák üthették fel a fejüket az öltözőben. A fehérváriak fontos két pontot szereztek, a középszakaszból már csak négy mérkőzés van vissza, és egyre jobb az esély a legjobb négy közé kerülésre. A Volán jelenleg negyedik a tabellán, kedden pedig utazik a Linzhez.

– Tudtam, hogy problémákkal küzd a Bécs, de azt mondtam a fiúknak, foglalkozzanak csak a saját dolgunkkal. Mindenki megtette a magáét, sok sérültünk ellenére is jól játszottunk – értékelt Rob Pallin, a Volán mestere.

Fehérvár AV19–Vienna Capitals 4-2 (1-1, 3-1, 0-0)

Székesfehérvár, 3071 néző. Vezette: Smetana, Siegel, Kaspar, Soós.

Fehérvár: ENGSTRAND – WEHRS (2), ORBÁN (1), Vincze, Erdély, Németh – VARGA A., EJDEPALM 1, Sárpátki, BARTALIS 1, Kovács Cs. (1) – Hetényi P., Tokaji (1), BANHAM 1, SARAUER (2), Kóger – Reiter, Nemes, Benk, SIKORCIN 1, Magosi. Edző: Rob Pallin.

Vienna: Kickert – Iberer, Carson, Foucault, Watkins,

Bois – FRASER (1), Lakos, SYLVESTER 1, Schiechl 1, FERLAND (2) – Klimbacher, Peter, Magowan, Mac- Arthur, Nödl – Hackl, Puschnik, Hartl, Fischer, Rotter. Megbízott edző: Phil Horsky.

Kiállítások: 10, illetve 18 perc.

 

A visszatérés

„Ha lehet álmodni sikeres visszatérésről, akkor nyugodtan mondhatom, hogy teljesült az álmom. Hat hete játszottam utoljára tétmeccsen, élveztem a játékot, igaz a társaim is hozzájárultak ehhez, hiszen sok segítséget kaptam tőlük. Nagyon örülök annak, hogy nyerni tudtunk, nem tartottunk a Bécstől, de veszélyesebbek voltak az első percekben, mint amennyire számítottunk. Okosan és taktikusan játszottunk" – mondta Tokaji Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!