Olvasó

2015.02.23. 10:30

Cseperedők rajzolják a hagyományt - Aranyat ér a gencsapáti ovis csapat örömteli, tiszta éneke

Gencsapáti - A Gyermekek Háza által kiírt Óperenciás című - meseillusztrációs és hagyományokat ábrázoló - rajzpályázaton a gencsapáti Gyöngyös-Kert Óvoda Tudorka csoportjából nyolc gyermek tizenkét alkotását kiállították.

Civil Tudósítónktól

Hittaller Levente, Janzsó Virág, Hodics Nóra, Móritz Borbála Anna és Szijártó Anna egy-egy munkáját, Mucza Lídia és Pass Julianna két-két művét, és Koltai Gréta három rajzát választotta ki a zsűri a tárlatra. A Cseperedő csoportból Papp Lili Betlehemezők: Tomó, az édesapja és Albin bácsi című ceruzarajzát díjazták.  Lili csodálatos rajza az oviban előadott betlehemezést örökíti meg. A kiállítást, díjazást követően többen felhívták a rajzon szereplőket, hogy ez már a „halhatatlanság kora”, hiszen „kiállítottak” őket. Köszönet Lilinek, óriási a rajz! Tóth Tápi Tamást  (akkor is, ha ő nem volt ilyen vastag), Tóth Tomót és a hagyományőrzők vezetőjét látni az ovis betlehemezésen nagy öröm Ez még inkább megerősít bennünket, hogy érdemes közvetíteni, továbbörökíteni hagyományainkat.

Fotó: Gyöngyös-kert Óvoda,  Nagy Zoltán

A gencsapáti ovisok egy másik említésre méltó, szép teljesítménye, hogy arany minősítést kaptak a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium által megrendezett Békefi Antal népdaléneklési emlékversenyen. Az „aranyat érő” kis csapat: Koltai Gréta, Mucza Lídia és Böndicz Bíbor Anna  örömteli, tiszta éneklésével érte el a minősítést. Felkészítő tanáruk Tanai Erzsébet, a Vasi Népdalstúdió művészeti vezetője.

 

Varga Albin

 

 

 

1. kép: Pap Lili rajza az élő hagyományról, amelyet kiállítottak az Óperenciás rajzpályázat kiállításán

2. kép: Pap Lili - Gyöngyös-Kert Óvoda Cseperedő csoport

 

Fotó:  Gyöngyös-kert óvoda

3. kép: Az arany minősítést nyert kis csapat: Koltai Gréta, Mucza Lídia, Böndicz Bíbor Anna -

 

 

Fotó: Nagy Zoltán

Címkék#rajzverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!