Sport

2015.02.23. 15:05

Kell a győzelem a Falcónak

Szombathely – Az NB I-es férfi kosárbajnokság 23. fordulójából elmaradt mérkőzés pótlásán ma, 18.30-tól a negyedik Falco-Trend Optika KC Szombathely a második Sopront fogadja.

Tóth Gábor

A szomszédvári csata ezúttal a csapatok tabellán elfoglalat helyezése alapján is kiérdemli a rangadó jelzőt. Bár az elmúlt napok nem a bajnokságról, hanem a kupáról szóltak. A Falco a első körben, már csütörtökön kiszállt a sorozatból, miután nagy verést kapott a Pakstól (62-84). A Sopron sikerrel vette a negyeddöntőt a Fehérvár ellen (83-70), az azt követő két mérkőzését viszont elveszítette: a pénteki elődöntőben a Kecskemét (65-87), a szombati bronzmeccsen pedig a Paks (78-88) bizonyult jobbnak. Így egy fáradt, csalódott soproni csapat utazhatott haza. Kérdés, hogy mindez mennyire hat majd ki a szombathelyi vendégjátékra. Igaz, a Sopron már biztosította a helyét a legjobb négy között. A Falcónál viszont még rezeg a léc – vagyis a sárga-feketék számára jóval nagyobb a meccs tétje. A két csapat decemberi találkozóján a Falco nagy verést kapott Sopronban (102-74).

– Szerettünk volna mi is több meccset játszani a kupában, nem csak egyet, de sajnos így alakult – sóhajtott nagyot Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – A Sopron egyénileg is remek játékosokból áll és csapatként is jól működik. Csak akkor lehet esélyünk, ha agresszíven, lendületesen, bátran kezdünk – nem úgy mint a Paks ellen a kupában, ott nagyon hiányoltam az érzelmet a játékosokból. Hazai pályán általában másik arcát mutatja a csapatunk, bízom benne, hogy ezúttal is így lesz. Szervezett kosárlabdát, tudatos csapatjátékot várok a fiúktól. Ellenfelünk alacsony szerkezetben, kellemetlen stílusban játszik, nagyon jól oldja meg például a kettő-kettőt – vagyis ügyelnünk kell a védekezésre. Számunkra fontos ez a mérkőzés. Ha nyerünk – amire hazai pályán azért látok esélyt –, akkor a saját kezünkben lesz a sorsunk, közel kerülünk a legjobb négyhez és kedvező helyzetből futhatunk neki az alapszakasz hajrájának. Ezzel tisztában vannak a játékosok is, ennek megfelelő szellemben kell kosarazni. Will Tamás felépült deréksérüléséből, már teljes értékű edzésmunkát végez, játszani fog. Milan Majsztorovics is egyre jobban utoléri magát, elképzelhető, hogy pályára küldöm. Bam Doyne viszont még lábadozik, rá nem számíthatok – zárta szavait Kálmán László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!