ZTE FC

2015.02.23. 15:49

Hórihorgas csatár érkezik a ZTE FC-hez

Zalaegerszeg - Tanulságos mérkőzést játszott szombaton a ZTE FC NB II-es labdarúgó együttese a tavaszi nyitányon. A Békéscsaba elleni 0-0-as végeredmény a játék összképe alapján a zalaiakra nézve kedvező, s az is igaz: az ellenfél sem brillírozott.

Kerkai Attila

A legfőbb tanulság talán az, hogy egy idénykezdetre fejben is abszolút fel kell készülni, mert a ZTE FC csapatán azt lehetett érezni, hogy játékosai még némi „fáziskésésben" vannak. Bizonytalannak tűntek sokan, s éppen Kovács Gergő kiállítása is mintha ebből fakadt volna. A védő a második sárga lap után kapott pirosat, s érdekesség: ez a találkozó jelentette számára a visszatérést. A 14. fordulóban, ugyancsak a második sárga lapja után Ajkán jutott a kiállítás sorsára, ezért az őszi idény utolsó mérkőzését kihagyta. Az ilyen esetekben alapból egy mérkőzésre szóló eltiltás következhet, de kérdés, hogy számítanak-e az előzmények, bár azt azért jegyezzük meg, hogy semmiféle durvaság nem indokolná Kovács súlyosabb büntetését.

A nézők persze háborogtak szombaton, hiszen a ZTE FC sok hibával futballozott, s talán a drukkerek is többet vártak, hiszen sok jót és szépet hallottak a beharangozókban az érintettektől a jövőt illetően. Az biztos, hogy a kék-fehérek ennél többet tudnak, Ott van például Bailo Dávid esete, akinek biztosan nem ez volt élete meccse, de láttuk őt már sokkal jobban futballozni és tud is, ezért mondjuk: csapatszinten biztosan jobban muzsikál majd a ZTE FC. Ha valakit ki kell emelni, az feltétlenül Szappanos Péter kapus, akinek ezúttal is voltak nagy védései és Forgács András védőmunkája is sokat jelentett csapatának. Azt viszont továbbra is tartjuk, hogy sokkal „harapósabbnak", határozottabbnak kell lenni a későbbiekben, s nem elég csak küzdeni és harcolni... Mert abból csakis olyan meccsek jöhetnek ki, mint a szombati, amikor tulajdonképpen az ellenfélen múlt csak, hogy nem maradt pont nélkül a ZTE FC. A Békéscsaba egyelőre jobb csapatnak tűnik, mint az egerszegi, játékosai mozgékonyabbak voltak, viszont az is igaz: a kiállítást követően (nagyjából ez harminc percnyi játékot takart) mintha elvesztette volna a fonalat a viharsarki együttes is. Zoran Spisljak kérdésünkre elmondta: abban a pillanatban, ahogy tíz emberre fogyatkozott az ellenfél, neki is lépnie kellett. Ezért cserélt, ugyanis tudta, hogy egy sokkal masszívabban védekező ellenfelet kell majd csapatának feltörnie a siker érdekében, így mozgékonyabb embereket küldött a pályára. A végeredmény ismert: végül nem tudott rést találni a Békéscsaba a zalaiakon, zalai szempontból viszont ez lenne a meccs pozitívuma.

Hétfőn pedig újabb játékost igazolt a ZTE FC. Mint korábban jeleztük, még egy igazolást terveztek az egerszegiek, így három és fél évre leigazolták a Bp. Honvéd csapatától Daru Bencét. A 195 cm magas, 21 esztendős támadó az ősszel a Siófok csapatában szerepelt kölcsönben és az ősz során 6 gólt szerzett. Eldőlt az utolsó átigazolási napon Kocsis Adrián sorsa is: a ZTE FC a szezon végéig kölcsönadta az NB III-as Kozársmislenynek a védőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!