f1

2015.02.27. 09:02

Maldonado pontokat szerezne

Pastor Maldonado célja, hogy már az első futamtól kezdve pontokat tudjon szerezni

Tajthi Andrea

Fotó: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado célja, hogy már az első futamtól kezdve pontokat tudjon szerezni, és a Lotus ismét életre kapjon a gyengén sikerült 2014-es szezon után.

Tavaly a venezuelai versenyző csak egyszer tudott a top 10-ben végezni, a csapat pedig a szezon végén a nyolcadik helyen végzett. Idén azonban Mercedesre cserélték a Renault motorokat, az új erőforrásuktól pedig sokat várnak.

"Ami biztos, hogy látom, látjuk, hogy jobb alapanyaggal van dolgunk, ez megbízhatóbb." - mondta Maldonado aki több tesztnapon is az eredménylista élén tudott zárni. "Könnyebb vele dolgozni, ez pedig több időt ad nekünk, kényelmesebben tudunk dolgozni. A szélcsatornás eredményekkel elégedettek vagyunk, és a gyárban dolgozók is boldogok. Számunkra nagyon fontos lesz, hogy a top 10-ben tudjunk nyitni, és mindig pontokért tudjunk küzdeni."

"Az autó is teljesen más. Teljesen más a futómű, a hátsó felfüggesztés, teljesen komplex, teljesen más, mint tavaly volt. Izgalmas tesztelni és figyelni az új dolgokat az autón és az új filozófiát, ami nagyon jól működik jelenleg."

"Korán elkezdtünk dolgozni az idei autón. Próbáltunk tanulni a tavalyi autó problémáiból, hogy orvosolhassuk azokat az ideiben. Nem mi leszünk a legerősebbek a szezon elején, őszintének kell lennünk magunkkal, nincsenek olyan forrásaink, hogy minden versenyt megnyerhessünk. Lépésről lépésre kell haladnunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!