Foci

2015.02.27. 18:25

A DPASE II a Dunaújváros Stadion műfüves edzőpályáján játssza a meccseit

Dunaújváros - A három hónapos téli szünetet követően folytatódik Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első és másodosztálya a hétvégén.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban a körzetünkhöz tartozó két együttes vasárnap lép pályára. A Dunaújváros PASE második számú csapata a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét fogadja. Az őszi idénynyitón a gárdonyiak alaposan meglepték a több első csapat keretéhez tartozó játékossal felálló DPASE gárdáját, és 2-1-re nyertek. A jelenlegi erőviszonyok alapján most is az újvárosiak a találkozó esélyesei, hiszen a bajnoki tabellán négy hellyel állnak előrébb. A megszerzett pontokat tekintve pedig hét a különbség. A dunaújvárosi csapatból többen is távoztak a télen, akik helyére fiatalokat épített be Bakos Zsolt vezetőedző. Ez jó húzásnak bizonyult, hiszen a téli műfüves bajnokság dunaújvárosi csoportjában magabiztos teljesítménnyel végeztek az élen. Mind a hat mérkőzésüket megnyerték, amelyeken összesen harminc gólt szereztek. A tabella tizenkettedik helyén telelő Mezőfalva az utolsó előtti pozícióban tanyázó Bicske ellen kezdi a tavaszi szezont. A vendégek az előző félévben összesen háromszor hagyták el győztesen a játékteret, de az egyik hárompontos sikerük éppen a mezőfalviak ellen volt. A hírek szerint a bicskeiek a gyengére sikeredett őszt követően alaposan megerősödtek a téli átigazolási időszakban, és mindenképpen szeretnék meghosszabbítani első osztályú tagságukat. Nem lesz tehát egyszerű feladat megszerezni a győzelmet Masinka László vezetőedző tanítványainak a tavaszi rajton.

A DPASE két fiatal támadója, Fridrich Dávid (7) és Sziládi Roland (11) akcióban a műfüves kupán. Fotó: Ady Géza

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában vasárnap rendezik a Baracs – Adony mérkőzést. A baracsiak is részt vettek a műfüves felkészülési tornán, ahol felemás eredményeket értek el. Ennek ellenére nagy meglepetés lenne, ha nem győznék le az őszi idényben botladozó adonyiakat. A Baracs jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton, míg az Adony a tizenkettedik. Pontszámban is jelentős a különbség, hiszen tizenkilenc egységgel szereztek többet az első félévben. A Kulcs együttesére nehéz találkozó vár Lajoskomáromban. A házigazdák jelenleg a második helyen állnak, míg a Kulcs a nyolcadik pozícióból folytatja a bajnokiságot. A két csapat őszi nyitómérkőzésen gólnélküli döntetlenre végződött, ami nem valószínű, hogy ezúttal megismétlődik. A Nagykarácsony gárdája feltétlenül szeretne megkapaszkodni ebben az osztályban, ami nem lesz egyszerű, mivel jelenleg az utolsó előtti, kiesését jelentő helyen állnak. A téli műfüves bajnokság dunaújvárosi helyszínén többször is nagyarányú vereséget is szenvedtek. Különösen a megyei első osztályban szereplő együttesek ellen szenvedtek. A tavaszi rajton éppen az egy hellyel és két ponttal előttük álló Mezőszilast fogadják. Egy esetleges győzelemmel azonban megelőzhetnék riválisukat, ami nagy lelki pluszt jelenthetne a tavaszi folytatásra.

Minden összecsapás 14.30 órakor kezdődik.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában később kezdődik a tavaszi szezon. A bajnokságban szereplő csapatok először március 21-én lépnek pályára először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!