Jégkorong

2015.02.27. 21:20

A saját nevelésű fiatalok húzták a Fehérvár AV19 szekerét

Székesfehérvár - Remek játékkal, a saját nevelésű fiatalok kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően kiütötte a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Znojmót az EBEL középszakaszának 8. játéknapján.

Bobory Balázs

Fehérvár AV19–HC Orli Znojmo 5-1 (1-0, 0-1, 4-0)

Székesfehérvár, 3289 néző. Vezette: Erd, Trilar, Loicht, Rakovic.

Fehérvár: ENGSTRAND – Tokaji, ORBÁN, Benk, Sikorcin (1), Magosi – Szirányi, Wehrs, BANHAM 1, Sarauer, Kóger (1) – Varga A., EJDEPALM (1), VINCZE 1 (1), BARTALIS 1 (1), KOVÁCS CS. (2) – Hetényi P., Reiter, SÁRPÁTKI (1), ERDÉLY (1), NÉMETH 2. Vezetőedző: Rob Pallin.

Znojmo: HOLT – Boruta (1), Klimicek, TOMAS 1, Podesva, Cip – Pavlikovsky, Nemcik, Sedivy, Bartos, Novak – Sova, Grof, Lattner, Pucher (1), Fiala – Havel, Baca, Spacek, Klhufek, Jass. Vezetőedző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 8, illetve 12 perc.

A bírónak volt videója!

Vincze Péter megérdemelte, hogy betaláljon az EBEL-ben. Fotó: Molnár Artúr

Még szerencse, mert Bartalis István 11. percben esett góljánál szükség volt a modern technikára, a játékvezetők percekig elemezték a lassításokat, végül megadták a fontos találatot.

Történt, hogy az emberelőnyben játszó Volánból Vincze hatalmas lövést eresztett meg, a pakk a kapu mögötti plexiról visszapattant a ketrec elé, Bartalis pedig a levegőből a hálóba pattintotta azt. Nem volt magasan a botja, vezetett a Fehérvár, 1-0.

Tegyük hozzá, teljesen megérdemelten, hiszen elképesztő lendülettel, akarattal játszott a kék-fehér társaság a nyitó húsz percben, a csehek megköszönhették a sorsnak, illetve Holt kapusnak, hogy megúszták egy kapott góllal a játékrészt. A hazai oldalon csak azért lehetett bosszankodni, hogy szűkös volt a vezetés, és nem dőlt el már ekkor a mérkőzés.

Főleg azután volt ez aggasztó, miután a második harmad közepétől a Znojmo is kezdte elkapni a fonalat és már nem borult fel a pálya. Sajnos a fehérváriak a periódus második felében gyorsan két kisbüntetést is összeszedtek, a második kiállításnál pedig nem kegyelmeztek a vendégek, Tomas közelről pókhálózott az egyébként jól védő Engstrand kapujában, 1-1.

Aztán az utolsó húsz percben jött a cunami, a mindent elsöprő fehérvár (új)hullám...

A saját nevelésű ifjak már a mérkőzés előző szakaszában is kiválóan játszottak, de a harmadik harmadban a kapu előtt is határozottak, pontosak, eredményesek voltak.

Németh Attila bő öt percen belül kétszer volt rendkívül szemfüles a znojmói kapu előtt, mindkétszer hálóban is juttatta a korongot, és óriásit lökött a hazai szekéren, 3-1.

Aztán a nagy öreg sem akart lemaradni az ifjak mögött, a közönségkedvenc Frank Banham egészen egyszerűen szétbombázta a kaput emberelőnyben egy parádés akció végén, 4-1. A sormintát a 20 éves Vincze Péter találata zárta le, a támadónak ez volt az első EBEL-gólja pályafutása során, 5-1. Talán ő örül annak a legjobban, hogy egy ilyen jeles alkalom után a jövő héten illik egy tálca sütit vinni a társaknak az öltözőbe...

Úgy tűnik, a generációváltás három éves terve kiválóan halad, sőt, egészen bizonyos, hogy ilyen ütemű fejlődésre senki sem számított.

Ha a Fehérvár vasárnap, hazai jégen legyőzi a Salzburgot, már biztosan az első négyben zár a középszakaszban. Ha már lúd, legyen kövér, elérhető a 3. hely is...

Eredmények: Villach–Linz 1-2, Vienna–Salzburg 3-4 – szétlövés u.. Alsóház: Dornbirn–Bozen 5-2, Graz–Klagenfurt 3-5, Ljubljana–Innsbruck 1-3. A felsőház állása: 1. Salzburg 20 pont, 2. Linz 15, 3. Znojmo 10, 4. Fehérvár 8, 5. Vienna 6, 6. Villach 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!