Lombard Pápa

2015.03.02. 18:39

A tanulság: sosem szabad feladni!

Pápa - A kecskeméti mérkőzés hajrájában mutatott játékból és küzdőszellemből sok erőt meríthetünk a következő bajnokikra – hangsúlyozza Waltner Róbert, a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa rutinos csatára.

Polgár Tibor

Mint ismert, a bakonyaljaiak a hétvégén 3:2-es vereséget szenvedtek a Kecskeméti TE otthonában. A vendéglátók már háromgólos előnyben is voltak, ám a találkozó hajrájában sikerült felzárkóznia a Lombardnak, amely kis híján az egyik pontot is megmentette. – Be kell vallanunk, az első félidőben jobb volt a KTE, mi pedig óriási védelmi hibákat követtünk el. Aztán nem sokkal a fordulás után újabb gólt kaptunk, ami lélektanilag mindig borzasztóan nehéz egy csapat számára. De nem adtuk fel, talpra álltunk, felzárkóztunk 3:2-re, és küzdöttünk az egyenlítésért. Sőt, a hajrában volt egy tizenegyesgyanús szituáció is a hazaiak tizenhatosán belül, ám a játékvezető nem adat meg számunkra a jogosnak tűnő büntetőt. Ha akkor kiegyenlítünk, akár a győzelmet is megszerezhettük volna a hátralévő időben – elevenítette fel a történteket a Naplónak nyilatkozva Waltner Róbert, aki csereként lépett pályára a kecskeméti bajnokin, és új lendületet adott a bakonyaljaiaknak: gólpasszal, majd góllal járult hozzá csapata feltámadásához.

Waltner Róbert (középen, sárga mezben) góllal és gólpasszal segítette csapatát Kecskeméten
Fotó: Penovác Károly

– Jól szálltam be a meccsbe, sikerül lendítenem a csapatom játékán. Vezetőedzőnk, Lengyel Ferenc a felkészülés kezdetekor elmondta, számít rám, de lehet, hogy csak csereként. Keményen végigdolgoztam a felkészülést, egyetlen edzést sem hagytam ki, és szerencsére a sérülések is elkerültek. Amikor játéklehetőséget kapok, szeretném bebizonyítani, hogy hasznára lehetek a Lombard Pápának. Az elvégzett munkában és a jó erőállapotban hiszek, ha ezek megvannak, akkor annak a pályán mutatott teljesítményen is meg kell látszania – vallja a 37 esztendős, korábbi NB I-es gólkirály támadó. Waltner megfogalmazása szerint nem érzi magát idősebbnek 30 évesnél. Igyekszik példát mutatni a fiataloknak, így a futóedzéseken is rendre az elsők között láthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!