Életmód

2015.03.04. 19:10

Változik a profil (x)

Veszprém - Megmaradnak az egészségfejlesztési irodák, de még kérdéses, milyen feladatokat kell végezniük, hangzott el a veszprémi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) munkaértekezletén.

Marton Attila

Várszegi Judit, a veszprémi EFI szakmai vezetője elmondta, az iroda szűrőkamionos vizsgálatain több mint 1200-an, míg állapotfelmérésein ezernél is többen vettek részt. Az egészségfejlesztési irodák jövőjéről kifejtette, nem dőlt el, hogy profilváltást kell-e végrehajtaniuk, vagy továbbra is a szűrésre és a megelőzésre helyezik-e majd a hangsúlyt. Az irodák működnek tovább, az egészségügyi tanácsadó munkához szükséges forrásokat biztosítják számukra. Kiemelte, az egyik veszprémi cégnél 160 dolgozó vett részt szűrőprog-ramon, ehhez hasonlót a jövőben is terveznek. Ráczné Freidler Andrea, a veszprémi iroda vezetője hangsúlyozta, munkájuk objektív fokmérője lenne, ha évente többször nyújthatnának prevenciós szolgáltatást ugyanazoknak a csoportoknak.

Várszegi Judit ismertette az EFI idei tevékenységét, eredményeit
Fotó: Balogh Ákos

Turóczi Mária, a kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének egészségfejlesztési osztályvezetője arról beszélt, elkészítették a korai halálozás okainak elemzését, járásokra lebontva. A megbeszélésen részt vett Szabóné Virányi Judit, az Alkohol -Drogsegély Ambulancia Egyesület elnöke, és Antal Jolán háziorvos, aki betegeinek is ajánlotta az iroda programjait és maga is részt vett több rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!