Röplabda

2015.03.05. 14:20

Röplabda: siker az elhalasztott mérkőzésen

Dunaújváros - Szerdán este a Dunaferr Sportegyesület röplabdázóinak első osztályú bajnoki mérkőzést játszottak.

Gróf András

Dunaferr SE - MAFC-BME 3:0 (24, 23, 20)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Éri Gergely, Nagy Lajos.

Dunaferr SE: Kholmann, Tar, Kalmár, Hatvany Zs., Kiss M., Kun, Sárik (liberó). Csere: Szabó P. (liberó), Bohnicsek, Szücs, Stefanovics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A fővárosiak elleni találkozót betegség miatt már kétszer is elhalasztotta a szövetség, de ezúttal semmi akadálya nem volt a mérkőzés megrendezésének. A hazai együttes kezdett jobban, így az első technikai szünetben már négypontos volt az előnyük. Az egyre jobban belendülő fővárosiak azonban 14-14-nél utolérték az újvárosiakat, sőt 19-23-ra elhúztak. A hajrá viszont ismét a piros-fehéreké volt, akik Hatvany Zsolt, Szücs és Tar remek megoldásaival megnyerték a szettet. A második játszma végig szoros küzdelmet hozott, de sikerült növelni az előnyt. A harmadik játékrész elején a vendégek irányították a játékot. Csak a szett közepén sikerült egyenlíteni, majd a hajrában kicsikarni a végső győzelmet.

Tomanóczy Tibor: - Nem alakult ki szép játék a mai összecsapáson, inkább a küzdelem dominált, de ezt a tét nagyságának rovására írom. A hozzáállásunkkal nem volt probléma, aki pályára lépett, mindent megtett a győzelemért, melyet szerencsére sikerült is megszereznünk, s a mai estén ez volt az első és legfontosabb feladatunk.

A szerdai nap másik találkozóján a FINO Kaposvár együttese hazai pályán 3:1-re legyőzte a Gorter Kecskemét RC csapatát, így biztossá vált, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a somogyiak végeztek az alapszakasz élén. A dunaújvárosiak célja az első nyolcba kerülésés. Az utolsó körben ma 18 órakor hazai pályán a Sümegi RE gárdája ellen kellene eredményesen szerepelni. Egy pont is elegendő lehet a nyolcadik hely megszerzéséhez, amennyiben a rivális szolnokiak kikapnak Dágon.

 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!