Sport

2015.03.05. 19:15

Veszprémben a SEHA Liga legjobbjai

Veszprém – Véglegessé vált, hogy a SEHA Liga rájátszását és négyes döntőjét a királynék városában rendezik meg.

B. Virág Rita

Ez azt jelenti, hogy a délkelet-európai sorozat legjobb hat együttese szerepel majd itt. A versenykiírás szerint az alapszakasz két legjobbja – az MKB-MVM Veszprém és Vardar Szkopje – automatikusan bejutott az elődöntőbe, míg a harmadik-hatodik helyezettek megmérkőznek a négy közé jutásért.

A program szerint március 25-én, szerdán a harmadik helyezett csatázik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel a négyes döntőért. Március 27-én pénteken az imént említett két párharc győztese összecsaphat a veszprémiekkel és a macedónokkal.

A bronzmeccset és a finálét március 29-én, vasárnap rendezik meg.

A tabella jelenlegi állása szerint harmadik a PPD Zagreb 33 ponttal, negyedik a szlovák Tatran Presov 30 ponttal, ötödik a fehérorosz Meshkov Brest ugyancsak 30 ponttal, míg hatodik a horvát Nexe 16 ponttal. Utóbbi azonban nem lehet nyugodt, mert a macedón Metalurg Szkopje 15 ponttal követi, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

A sorsolás szerint a Metalurg a Borac otthonában szaporíthatja pontjait, majd a Meshkov Brestet fogadja. A fehérorosz alakulat viszont előbb a Tatran Presovval találkozik otthon, aztán a Vojvodinához utazik. Az Eperjes a Radnickinél fejezi be a pontgyűjtést. A Zagreb szintén a sereghajtó Radnicki otthonában tesz pontot az alapszakasz végére, míg a veszprémiek szombaton a Vardar Szkopje otthonában zárhatják le a bajnokságnak ezt a részét, ráadásul ha Carlos Ortega tanítványai nyernek, akkor veretlenül abszolválják az alapszakaszt.

Információink szerint, amennyiben a SEHA Liga engedélyezi, úgy az elődöntőbe jutásért rendezendő egyik mérkőzést vidéken – Tapolcán, vagy Balatonfüreden – bonyolítanák le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!