Foci

2015.03.06. 21:00

Emberelőnyben is kikapott a Pakstól a Puskás Akadémia

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgóbajnokság 19. fordulójának a nyitányán a Puskás Akadémia FC a Paks vendége volt. A találkozón az emberhátrányban játszó Paks győzött.

Matók János

Paks FC - Puskás Akadémia FC 2-1 (0-0)

Paks, 1000 néző. Vezette: Solymosi (Horváth, Márkus).

Paks: Molnár Gévay, Báló, Kecskés, Rodenbücher Tamási (Szabó), Bertus, Bartha, Könyves (Balázs) Kulcsár, Haraszti (Vági)
Vezetőedző: Csertői Aurél.

Puskás Akadémia: Danilovics Szélesi, Tamás, Kelic, Spandler Fiola Kleinheisler (Hudák), Polonkai, Zsótér (Szakály) Lencse, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Fiola Attila tizenkét év és 135 paksi színekben lejátszott NB I-es mérkőzés után igazolt a Puskás Akadémiához.

Bevallom, nem esne jól, ha a szurkolók kifütyülnének. Nem adtam rá okot. Amíg Pakson futballoztam, mindent megtettem a csapatért, a drukkerekkel is jóban voltam, télen sem haraggal váltunk el. Szívesen járok vissza, a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is ott voltam. Ha valamitől tartok, az a pálya. Ahogy két hete elnéztem, nem volt jó a talaj, és nem hiszem, hogy azóta sokat javult volna a helyzet - nyilatkozta a mérkőzés előtt még csütörtökön a PAFC játékosa.

Ami a pálya talaját illeti, igaza is volt, de nem ezért kapott ki a Puskás Akadémia, hiszen a vendéglátó is azon a gyepen játszott. Az első félidő meglehetősen felejthető volt, mindkét csapat a védekezésre fektette a hangsúlyt, így a kapukat nem fenyegette különösebb veszély, de ez egyben a a két csapat támadójátékát is minősíti.

A szünet után már felpörögtek az események. Az 54. percben Haraszti tekert középre egy hazai szögletet, Gévay tisztán, közelről fejelhetett kapura, de Danilovics nagy bravúrral védett.

A 61. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat: Gévay az ötösön buktatta Tischlert, Solymosi habozás nélkül befújta a tizenegyest, Gévay piros lapot kapott, míg Lencse biztosan lőtt a kapuba, 0-1.

Ami viszont ezután történt, az elgondolkodtató. Mert a Puskás szurkolói azt várhatták, hogy csapatuk az ember-előnyben tovább növeli a különbséget, ám nem így történt, mert ettől a Paks kapott szárnyakat. Már a 66. percben Kulcsár veszélyes lövését kellett hárítania Danilovicsnak, ám a 74. percben már nem volt pardon: Bartha megpattanó lövése a kapuba vágódott, egyenlített a Paks, 1-1.

A góltól még jobban belelkesedett a hazai csapat, s leginkább Bartha, aki a 79. percben gondolt egyet, s 25 méterről bombázott a Puskás kapujának jobb alsó sarkába, 2-1. Pofon volt ez a javából, s ennek szenvedő alanya a Puskás Akadémia lett. Az ember azt hihette, hogy a vendégek gőzerővel támadnak az egyenlítésért, de sajnos nem így történt. Csak egy igazán veszélyes helyzetük volt, ám Tischler fejesét Molnár a léc alól tenyerelte szögletre. Bután játszott, s ennek köszönhetően buta vereséget szenvedett el a csapat. Bosszantó egyéni hibák, időnként kapkodás, tanácstalanság jellemezte a felcsúti csapat játékát, s ezen a rutinos játékosok sem tudtak úrrá lenni.

A lefújás után Benczés Miklós a televízió kamerája előtt visszafogottan értékelte csapata teljesítményét, a kritikát, észrevételeit nyilván az öltözőben fejtette ki a játékosoknak. Mert nem tanultak az őszi mérkőzésből, amikor Felcsúton is emberhátrányba került a Paks, és akkor is kiegyenlített. Csertői Aurél természetesen önfeledten boldog volt, mert harcosságból, küzdésből jelesre vizsgáztak a paksi futballisták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!