Sport

2015.03.10. 12:20

Pikáns megyei derbi

Pápa, Veszprém - Régóta várt mérkőzés következik a férfi kosárlabda NB I/B-ben, ahol a két megyei rivális, a Motax Concordia Pápa KC és a HOYA Pannon Egyetem Veszprém csap össze.

B. Virág Rita

A megyei rangadó nemcsak azért lesz érdekes, mert szomszédvárak mérkőznek meg egymással, hanem az alapszakasz helyezéseinek szempontjából is sorsdöntő összecsapás következik.

Jelenleg a Pápa áll jobban, tíz győzelemmel és nyolc vereséggel a negyedik pozíciót foglalja el. A Veszprém most hatodik kilenc sikerrel és kilenc fiaskóval. Utóbbi még nem tett le a négy közé jutásról szőtt álmairól, ám ehhez a hátralévő négy fordulóban már egyszer sem szabad megbotlania.

Mindkét csapat győztesen vívta meg a legutóbbi bajnoki találkozóját, a Pápa Pécsett nyert 88:78-ra, míg a Veszprém hazai pályán hosszabbításban győzte le a Soproni MAFC-ot 102:92-re.

- A második negyedbeli megingásunktól eltekintve teljesen megérdemelt győzelmet értünk el - mondta Vajda Balázs, a pápaiak szakvezetője. - Vékony jégen táncolunk, hiszen a körbeverések miatt még akár a kilencedik helyen álló Sopron is bejuthat a négy közé, de akár mi is kieshetünk a nyolcból. Épp ezért nagyon fontos számunkra a Veszprém elleni csata. Hogy ki a találkozó esélyese, azt megtippelni is nehéz, mindenesetre mindkét társaság pozitív töltettel érkezik a rangadóra, vagyis izgalmas ütközetre van kilátás magyarázta a szakember.

Vajda Balázs kitért arra is, hogy a visszatérő Kámán és az újonnan igazolt Puszta óriási erősítést jelent a veszprémieknek, de nem csak rájuk, hanem az egész csapatra készülnek. Hozzátette, szoros csatára számít, ahol a házigazdaként nyerni szeretnének.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a legutóbbi sikerről elmondta, kívülről biztosan jó meccset játszottak, de belülről nézve sok gondjuk volt.

-  A lényeg, hogy nyertünk, ráadásul hosszabbításban, ami még nagyobb lökést adott a társaságnak - hangsúlyozta.

A SMAFC ellen az új szerzemény Puszta Dávid 30 ponttal mutatkozott be, ami egészen figyelemre méltó teljesítmény. Ezzel Mérész Csaba is egyetértett és megjegyezte, az irányítót a társak is hamar befogadták.

- Kétségtelenül nehéz meccs elé nézünk Pápán, hisz ellenfelünk remek csapat. Szeretnénk nyerni és minden tőlünk telhetőt megteszünk ezért. Saját kezünkben a sorsunk, igyekszünk megragadni azt és élni a lehetőséggel.

A Pápa- Veszprém kosárderbik mindig izgalmas összecsapást hoznak, hiszen szomszédvárakról van szó. Sajnos nem tudtunk az NB I/B-ben örökmérleget előbányászni, ám nagyjából fele-fele arányban osztozhatnak a riválisok a győzelmeken. Viszont több olyan játékost is fel tudunk idézni, aki mindkét együttesben szerepelt. A teljesség igénye nélkül: Naményi Miklós, aki most a Veszprém ügyvezetője, Fülöp Tamás, Buzási Béla, Elek Gergő, Bogdán Erik, vagy Horváth Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!