Sport

2015.03.13. 13:42

Pars és Fajdek a téli dobó EK-n is találkozik

Leiria – Szombaton és vasárnap Portugáliában rendezik a 15. téli dobó Európa Kupát. Az év első nemzetközi versenyén összecsap a kalapácsvetés két nagyágyúja, az olimpiai bajnok Pars Krisztián és a világbajnoki címvédő Pawel Fajdek.

Unger Tamás

Az atlétika négy dobószámában 15-ödször rendezik meg a téli dobó EK-t, amely természetesen nem ad még valós képet a főszezon esélyeiről – már csak azért sem, mert sokan ilyenkor még nem bújnak elő, nem versenyeznek –, csak arról, hogy jelenleg mit tudnak a kemény felkészülés kellős közepén tartó dobók. A versenyt felnőtt és U23-as korosztályban írták ki, előbbiben nemzetenként kettő, utóbbiban országonként egy versenyző indítható számonként.

Pars Krisztián kemény edzésidőszak után utazott el Portugáliába. Fotó: Unger Tamás

A leiriai versenyre 38 országból neveztek súlylökőket, diszkoszvetőket, kalapácsvetőket és gerelyhajítókat, Magyarország 17 atlétát delegál. Ebből ketten a Dobó SE válogatottjai, mindketten kalapácsvetésben érdekeltek. A idei világranglistát 78,42 méterrel vezető olimpiai bajnok Pars Krisztiántól edzője, Németh Zsolt dobogós helyet, illetve idei legjobbjánál nagyobb eredményt vár. A szombati erőfelmérő különlegességét az adja, hogy ott lesz a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdek is. A két klasszis idei csúcstalálkozóját persze augusztus 23-ára „írták ki" – akkor lesz a pekingi világbajnokság kalapácsdöntője. A felnőtt nők mezőnyében a veszprémi Orbán Éva mellett a 18 éves Gyurátz Réka is képviselheti a magyar színeket. Neki nincs komolyabb esélye, a célja az, hogy túlszárnyalja 66,16 méteres idei legjobbját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!