Telekom Veszprém

2015.03.13. 13:25

A Veszprém számára a spanyol La Rioja ellen a tét a nyolc közé jutás

Veszprém - Remélhetőleg igaza lesz a Jaime Luis González Gutiérreznek, a spanyol La Rioja ügyvezetőjének, aki korábban úgy nyilatkozott, a továbbjutás kérdése már a bécsi sorsoláson eldőlt, amikor kiderült, Európa egyik legjobbjával, a Veszprémmel kell megmérkőzniük a nyolc közé jutásért.

B. Virág Rita

A veszprémi kézilabda együttes számára a tavaszi idény eddigi legfontosabb összecsapása következik, hiszen a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben kötelező a továbbjutás a spanyol La Rioja ellen.

A bakonyiak talán az egyik legkönnyebb riválist kapták a lehetséges ellenfelek közül, azonban ez nem azt jelenti, hogy a Logronoban székelő alakulat ellen elég pályára küldeni a szerelést. A La Rioja gárdája ugyanis jelenleg második a spanyol bajnokságban a Barcelona mögött, vagyis egyáltalán nem kutyaütő csapat. A keretében pedig remek elegyet alkotnak a rutinos és tapasztalt idősek, no és az igyekvő, tehetséges fiatalok, akiknek minden vágya a bizonyítás.

Mindössze három légióst foglalkoztatnak a házigazdák, egy brazil, egy svéd, valamint egy dán játékost, akik közül a dél-amerikai Goncalves Dos Santos feltehetően nem is lép pályára a Veszprém ellen sérülés miatt. A hírek szerint ugyancsak maródi a 2008-as, pekingi ötkarikás játékokon a spanyol válogatottal bronzérmet nyert beállós, Ruben Garabaya is.

Ott lesz viszont a pályán a Barcelonából leigazolt korábbi válogatott, a 37 esztendős Juanin Garcia, vagy a világbajnok Rocas Comas is.

A veszprémi kézilabdások szakvezetője, Carlos Ortega csak a nyolc közé jutással lenne elégedett Fotó: Penovác Károly

Ahogy azt a bevezetőben is említettük, a La Riojánál nagyon tisztelik a magyar együttest és a párharc egyértelmű favoritjának tartják.

A vendéglátók ügyvezetője azért megjegyezte, hogy egyáltalán nincs nagy súly a vállukon, ezért felszabadultan és nagyon lelkesen kézilabdáznak majd, ami óvatosságra intheti a magyar bajnokot.

Carlos Ortega csapata péntek reggel indult útnak Budapestről repülővel Pamplonába, onnan pedig bő két órás buszozás után érte el a 150 ezer fős Logronot, ahol este már edzett is egyet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!