f1

2015.03.14. 13:34

Lewis Hamilton vagyok, a Daily Mailtől...

... és Toto Wolfftól kérdezném, hogy...

Vámosi Péter

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Fergeteges jelenetnek lehettek szem és fültanúi az időmérő edzés utáni kötelező sajtótájékoztatón a jelenlévő sajtó munkatársak Melbourneben. Hamilton annyira fel volt dobva a mai pole pozíciója után, mint talán még tavaly a második világbajnoki címe után sem. A brit pilóta beugrott az újságíró kollégák közé, amikor következett Toto Wolff ideje a kötelező interjúk miatt, és jelentkezett is azonnal, hogy kérdezne.

"Lewis Hamilton, Daily Mail..." - mutatkozott be, majd így folytatta: "Van-e már bármilyen előrelépés a szerződésüket illetően?" - kérdezte vigyorogva a meglepett főnökét.

De ez még mind semmi! Miután Wolff kissé összezavarodottan válaszolt egy "Nem."-et, Lewis csavart még egyet a dolgon és ismét kérdezett: "Egy ilyen teljesítmény után, mint a mai, esélyes-e az, hogy megemeljék a fizetését?"

Ekkor már mindenki gurult a röhögéstől, de legalább kiderült, hogy még mindig a pénzen vitatkoznak... Később Hamilton kötelező interjús körében már Toto Wolff furakodott be a média munkásai közé, és ő is szót kért. Az osztrák ügyvezető igazgató így trollkodott bele az eszmecserébe:

"Egy ilyen csodás autó vezetésének a lehetősége mellett, elgondolkodott-e már azon, hogy a fizetése egy bizonyos részéről lemondana?"

Hamilton persze azonnal rázta a fejét: "Mindent kiadtam ma magamból, amit csak tudtam egy körön."

Ez persze némi odaszúrás is volt csapattársának Nico Rosbergnek, akinek nem sikerült tökéletes kört összerakni, és emiatt lemaradt az első helyről hat tizeddel. Valójában Wolff és Hamilton is örülhetnek. A Mercedes gyakorlatilag külön ligában versenyez Melbourneben. Az utánuk következő Williams autó is 1.4 másodpercre van tőlük. Jelenleg a németek legnagyobb problémája az, hogy miképp alakul a szerződésük Hamiltonnal. Wolff nyilvánosan is kapott az alkalmon, és röhögve tudtára adta az újságíróknak:

"Most már láthatjátok ti is, hogy mennyire nehéz is egy ilyen szerződéskötés!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!