Sport

2015.03.19. 13:55

Hagyomány a családi sakkverseny a Szent Imre Általános Iskolában

Székesfehérvár - A Szent Imre Általános Iskola és Óvoda második alkalommal rendezte meg alsós tanulóik és családtagjuk részvételével a családi sakkversenyt, melyen 54 család az előző évben 33 família vett részt mérte össze a tudását.

Matók János

A verseny megnyitása során Csák Lajos, az intézmény igazgatója elmondta: örül, hogy a szülők körében is egyre népszerűbb ez a szellemi sport, valamint a közös – családi – játék és küzdelem. A magas létszám a gyerekek lelkesedését és a szülők támogató hozzáállását tükrözi, hiszen a felnőttek az idejüket feláldozva jöttek el erre a rendezvényre.

A második családi sakkversenyen már 54 família vett részt. Fotó: Koppán Viktor

Egy családi csapat két főből állt. Az 1. táblán az alsós tanulónk, a 2. táblán a családtagja (szülő, testvér, rokon) játszott. A verseny 6 csoportban, létszámtól függően körmérkőzéses, illetve svájci rendszerben 5 fordulós, 15 perces játékidővel került megrendezésre.

A családtagjaikkal „megerősített" tanulók a következő eredményeket érték el, fiúk 1.osztály:1. Fekete Csaba, 2. Sturm Levente, 3. Varga Dániel Márk. 2. osztály 1. Schwarzkopf Mihály, 2. Tőke József, 3. Jilling Botond. 3-4. osztály 1. Szentimrey-Vén Dániel, 2. Ficzere Lőrinc Péter, 3. Boros Máté.

Lányok, 1.osztály 1. Végh Martina, 2. Kohut Ramóna; Szücs Boglárka, 3. Kiss Virág. 2. osztály 1. Biró Anna Boglárka, 2. Bakó Hanna, 3. Holló Petra. 3-4.osztály. 1. Járossy Jázmin, 2. Petri Kata, 3. Varga Emília Flóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!