Jégkorong

2015.03.19. 13:45

Tiszta lelkiismerettel - A Fehérvár AV19 mindent kihozott magából

Székesfehérvár - Szerda este, a jégkorong EBEL negyeddöntő hatodik mérkőzésének 79. percében eldőlt, hogy a Fehérvár AV19 története során negyedik alkalommal sem jut be a legjobb négy közé, a Vienna Capitals 4-2-re megnyerte a sorozatot. Így is csodálatos szezon volt ez.

Bobory Balázs

Könnyebben elfogadtuk volna a szerdai vereséget, ha az ellenfél valóban minden tekintetben jobb, nem próbálkozik mocskos kis trükkökkel, illetve ha a játékvezető tartja magát a szabályokhoz, és lefújt akció után nem videózik, nem ad meg gólt.

Rob Pallin, a Fehérvár mestere nem is ment el szó nélkül a történések mellett mérkőzés utáni nyilatkozatában. Az amerikai szakember nem felejtette el megjegyezni, hogy a Capitals elöljárói az EBEL-hez méltatlan körülményeket biztosítottak a Volán számára, a fehérváriaknak adott öltözőben hol lányok fotózgatták a játékosokat, egy másik szünetben pedig egy utánpótláscsapat caplatott át a helyiségen.

Szerdán Kovács Csabát (j) sem mindig csak a bécsi játékosok akadályozták céljai elérésében. Fotó: Molnár Artúr

Az Ördögök mindezekkel a zavaró tényezőkkel is megbirkóztak, sőt, az 58. perc elején vezettek is 1-0-ra, amikor érkezett az ominózus bécsi egyenlítő találat. Az sem mellékes, hogy a fehérvári kapu előtti kavarodásban legalább ketten álltak kislesen, és akadályozták Rajna Miklóst a védésben, nagyobb játékvezetői hiba az, hogy az akcióba belesípolt a spori, mielőtt a pakk áthaladt a gólvonalon, ám bedobás helyett videózás következett, majd érvényesítették a találatot. Ebben a pillanatban gondoltuk úgy, hogy nem volt szerencsés a korábbi kiváló Volán-játékosra, Gebei Péterre bízni ezt a mérkőzést, akinek túl sok támadási felületet adott a csata.

Azt azért nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül nyert a Bécs, de alakulhatott volna minden fordítva is.

– Kevés idő telt el a szerdai meccs óta, nagyon csalódott vagyok, úgy hiszem, győzelmet vettek el tőlünk – mondta Kovács Csaba, aki gólpasszt adott a hatodik mérkőzésen. – Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de a Vienna egyenlítő góljánál volt minden, ami szabálytalan, sípszó után ment be a korong, kisles volt, akadályozták a kapusunkat. Nem is adták meg a gólt, aztán mégis kimentek videózni, amely után elvileg csak akkor változtathatnak, ha száz százalékig biztosak abban, hogy eredetileg rosszul ítéltek. Nem is értem... Megérdemeltük volna a hetedik mérkőzést, rengeteget dolgoztunk érte. A kiesés most nagyon fáj, kell még pár nap a számvetéshez, de biztosan pozitívan értékelem majd a mögöttünk álló szezont. Összejött egy remek mag, sokat tanulhattunk, bízom benne, hogy a mostani tapasztalatok segítenek abban, hogy jövőre még okosabban újra nekifussunk, és próbáljunk előrébb lépni.

A Fehérvár AV19 számára még nem ért véget a klubszezon, március 27-én és 28-án a királyok városa ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének.

– Biztos nehéz lesz az első egy-két edzés, de meg kell újra találni a jó utat, fontos, hogy újra felpörögjünk. Hazai környezetben csak az első hely elfogadható az MK-ban, egyrészt a klub presztízse, másrészt a csodálatos szurkolóink miatt. Az előttünk álló hétvégén pihenhetünk, de hétfőtől már készülünk a négyes fináléra – zárta szavait Kovács Csaba.

SZERINTEM

Csütörtök reggel, robog velem az autó Győrből Székesfehérvár felé.

Észre sem veszem a kilométertáblákat, folyamatosan tépelődöm, merengek a Fehérvár AV19 kiesésén.

Számba veszem a hat mérkőzés történéseit, fordulópontjait, talán azt sem venném észre, ha egy kamion rohanna felém.

Ezernyi felvetés, és „ha"-val kezdődő mondat jut az eszembe, és továbbra is azt érzem, ennek nem így kellett volna történnie, legalább a hetedik mérkőzést megérdemelte volna a fehérvári csapat.

Ürességet érzek és dühöt... A Bécs csak annyival volt jobb gárda, hogy maximálisan kihasználta a Volán néhány megingását, míg a fehérváriak talán a rutintalanságukból fakadóan ritkábban éltek a Vienna hibáival.

Nahát, máris Móron vagyok.

Elmosolyodom. Reméltem a csodát, bíztam abban, hogy a mese folytatódik, de ez a történet végül így is kerek, annyi, de annyi élménnyel lettem, lettünk gazdagabbak, hogy azt megszámolni sem lehet.

Jó csapatunk van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!