Vasi foci

2015.03.19. 17:01

A rangadók hétvégéje következik

Megyei körkép - Szinte minden mérkőzés rangadó lesz a 19. fordulóban, vagyis várhatóan jó meccseket láthatnak a nézők.

Török Tibor

Az első helyezett Celldömölk Jánosházára látogat, a celliek papíron esélyesebbek, azonban a hazai csapat biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. Kelemen Kornél tanítványai a múlt héten kikaptak Szentgotthárdon, Koman Vladimir gárdája viszont simán verte a Vasvárt ebből a helyzetből futnak neki a szombati derbinek.

A dobogó második helyén álló Király Kőszegen lép fel, a szombati kirándulás nem ígérkezik egyszerűnek, ugyanis a vendéglátó nagyon masszív hazai pályán.

- Nem vagyok egyszerű helyzetben - mondta a Vas Népének Táncsics András, a kőszegiek játékos-edzője, sok hiányzóval számolok, őket fiatalokkal pótolom. Tiszteljük a Király eredményeitt, de nem ijedtünk tőle. Horváth Levente csapata erősödött télen, az edzőnek több variációs lehetősége is van a meccseken. Én bízom abban, hogy mi meg tudjuk ismételni a múlt heti meccsünk második félidejében mutatott játékot, és szívvel-lélekkel küzdünk majd. Mellettünk szól, hogy a Király nem igazán nyert mostanában Kőszegen, így bízom, hogy pontot, pontokat szerzünk. Külön pikantériája a találkozónak, hogy Horváth Levente gyermekkori barátom, a Szilveszter Kupán az öregfiúk csapatom edzője volt, úgyhogy van személyes vetülete is az összecsapásnak.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt
Grafika: Kelemen Attila

- Biztos vagyok benne, hogy Táncsincs Bandi felkészíti a Kőszeget a csapatunkból - nyilatkozta Horváth Levente, a Király trénere - , sok játékosunkat ismeri, többekkel együtt kispályázott. Meglepni nehezen tudjuk, úgy gondolom, a pillanatnyi forma dönt majd. Nekik a hazai pálya az előny, a mi játékoskeretünk erősebb, nem akarunk leszakadni az élmezőnytől, ezért be kell gyűjtenünk a három pontot. Szerencsére most már többet tudunk edzeni és gyakorolni, ez remélhetően meg is látszik majd a játékunkon. Sásdi Dávid begyűjtötte az ötödik sárga lapját, viszont Kiss Balázs és Hajmási Milán visszatér, más hiányzónk pedig nincsen.

A vasárnap esti Barcelona- Real Madrid El Clásico előtt lesz nagy múltú, lokális derbi a megyei I. osztályban: a Vépet fogadja a Tápláni KSK, ez pedig mindig, minden időben rangadó.

- Nagy hagyományai vannak az összecsapásnak - jelenetette ki Borbás János a táplániak edzője -, mindig felfokozott várakozás előzte meg a meccset, és nincs ez másként most sem. A tabellán elfoglalt helyezés alapján a Vép az esélyesebb, de mindenképpen szeretnénk rácáfolni a papírformára. A Király elleni fiaskót is ki akarjuk javítani, a múlt héten a két hiányzónk mellett többen betegen léptek pályára, ez meg is látszott a végeredményen. Remélem, hogy ezúttal teljes kerettel tudunk majd kiállni, eddig úgy tűnik, egyedül Schindlerre nem számíthatok. Szeretnénk az őszi, 3-2 vereségért visszavágni, abszolút ki-ki meccsen szenvedtünk minimális vereséget. A célunk a három pont megszerzése, akkor is, ha Garics György összetartó, jó csapatot épített Vépen.

- Felemás érzéseim voltak a Körmend elleni döntetlen után - fogalmazta meg a véleményét Garics György, a Vép szakmai vezetője -, a kiállítás miatt nem derült, mire lettünk volna képesek. De a futballban nincs ha és talán, a Táplán elleni meccsre koncentrálunk, A játékosok átérzik a meccs jelentőségét, ám azt nem túllihegve a három pont megszerzése a célunk. Lesznek hiányzók, ám megpróbáljuk úgy összerakni a csapatot, hogy jól jöjjünk ki a találkozóból.

A fenti meccsek mellett nagy csatát ígér a Rábapaty- Uraiújfalu és a Vasvár- Kemenesalja összecsapás is.

19. forduló, szombat 14:30: Kőszeg -Király SZE (játékvezető: Derdák), Répcelak -Tabak1 Szentgotthárd (Szabó II.), Jánosháza -Celldömölk (Vass I.), Körmend-Büki TK (Bazsó). Vasárnap, 14:30: Tápláni KSK -Vép (Szvorda M.), Rábapaty -Uraiújfalu (Hegedűs). 16:30 Vasvár -Kemenesalja Boda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!