Sport

2015.03.19. 15:35

Megye I.: Rangadó Rátótón, vérbeli derbi Palotán

Nehéz lesz eldönteni, hogy az ember melyik meccset válassza a futball megye I szombati kínálatából. A vasárnappal nincs gond.

Horváth Gábor

Gyulafirátót SE–Úrkút SK

A játéknap rangadóján címvédő és listavezető Úrkút a negyedik helyezett otthonába látogat. A két csapat között öt pont a különbség, az úrkútiak egy sümegi iksszel (1:1) kezdtek, míg a Gyulafirátót meglepően könnyedén nyert (3:0) a Tapolca otthonában a tavaszi nyitányon.

Hertelendy Jenő, a Gyulafirátót SE edzője: – A hullámzó téli felkészülésünk után némileg számomra is meglepetés volt az a magabiztosság, amit a Tapolca ellen mutattunk. Pedig még hiányzóink is voltak. Persze most egy teljesen másik meccs következik, a mezőny legrutintalanabb csapata fogadja a leg- rutinosabbat. Bízom benne, hogy rangadóhoz méltó lesz a mérkőzés, szeretnénk jó teljesítményt nyújtani a bajnokkal szemben.

Vágfalvi Norbert, az úrkútiak szakvezetője: – A Rátót jól kezdte a tavaszt, és tapolcai sikere minket is óvatosságra int. Szeretnénk egy jó meccset játszani és abból a legtöbbet kihozni, minimum pontot szerezni. Természetesen nekünk is győzelmekre lenne szükségünk, de a hazaiak egy fiatal, stabil, sokat fu-tó csapatot alkotnak, amellyel ősszel is szoros találkozót vívtunk. Nekünk sok problémánk van a sérülések miatt, ennek ellenére a játékunkkal nem volt nagy gond a múlt héten, a hatékonyságon viszont javítanunk kell.

A második helyezett Öskü vereséget szenvedett az idei első körben. A csapatnak a jól kezdő Peremarton ellen kellene javítania (Fotó: Penovác Károly)

A forduló további mérkőzései, Balatonalmádi SE (13.)– Sümeg VSE (15.): Hiába vannak a tabellán közel egymáshoz a felek, pontban még mindig óriási (kilenc egység) a különbség. Pedig a Sümeg pontot szerzett (hazai pályán az Úrkút ellen), míg az Almádi kikapott Alsóörsön a múlt heti nyitányon.

Herendi Porcelán SK (16.)–Fűzfői AK (5.): Nyilván a vendégeket nyomasztja inkább a tét, a FAK a tavaszi rajton két pontot bukott (a Várpalota ellen ikszelt), ráadásul két emberét, Espárt és Humlit is kiállították. A vereséggel rajtoló Herend az esélytelenek nyugalmával játszhat, de ez csak látszólagos: Fischer Ferenc együttese végre szeretne elkerülni az utolsó helyről, ráadásul hazai pályán egyáltalán nem veszélytelen ellenfél.

Tapolca (8.)–Devecser SE (3.): Remek erőfelmérő a találkozó. Mindkét gárda számára, hiszen a Tapolcának ki kell javítani múlt heti sima hazai vereségét, míg a Devecser hazai győzelme (a Herend volt az áldozat) után idegenben is a három pontra hajt.

Peremarton SC Berhida (14.)–PV Öskü FC (2.): Az esélyek a vendégek mellett szólnak, a forma alapján pedig a hazaiak lehetnek a befutók. Izgalmas összecsapásnak nézünk elébe, hiszen az Ajka Kristály otthonában kikapó ösküiek bizonyosan három ponttal kalkulálnak, míg a Peremartont felvillanyozhatta múlt heti, pétfürdői bravúrja.

Alsóörs SE (10.)–Csetény SE (9.): Mindkét együttes 22 ponttal áll, de a csetényiek egy meccsel kevesebbet játszottak, mert a tavaszi rajton nem léphettek a használhatatlan ugodi pályára. Így aztán nagyon nehéz esélyt latolgatni, az biztos, hogy a a Balaton-partiak a múlt héten egy jó csapatot (Almádi) fektettek két vállra.

Várpalotai BSK (11.)–Péti MTE (6.): Egy igazi, vérbeli, szomszédvári presztízscsatáról van szó. Ősszel 1:1-re végeztek a felek. A bajnokságban jobban álló pétfürdőiek gyengén kezdtek, simán kikaptak a Peremartontól otthon, míg a VBSK értékes pontot csent Balatonfűzfőről.

Ajka Kristály (7.)–Ugod SE (12.): Az Ugod formája a Csetényéhez hasonlóan fehér folt, a Kristályról viszont tudjuk, hogy erősödött a szünetben. Ennek bizonyítéka a második Öskü legyőzése (1:0).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!