Sport

2015.03.19. 17:15

Irány a nyolc! - A Veszprém az előny dacára komolyan készül

Nagyon sokat futó, okosan kézilabdázó alakulat a La Rioja, amely ellen ugyanúgy készülünk, mint ha 0:0-ról indulna a párharc.

B. Virág Rita

Ezt hangsúlyozta Christian Ugalde, a veszprémi kézilabda-együttes balszélsője, aki élvezetes, közönségszórakoztató összecsapásra számít szombaton a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján a La Rioja ellen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bakonyi alakulat már gyakorlatilag idegenben eldöntötte a továbbjutás kérdését, hiszen nyolc góllal, 31:23-ra győzött Logronóban.

A fölényes siker ellenére Carlos Ortega tanítványai komolyan készülnek a visszavágóra, a spanyol mester ugyanis szeret biztosra menni.

– A Szeged és a Vardar Szkopje hasonló stílust képvisel, mint a La Rioja. Rendkívül gyors és okos kézilabdát játszanak, s nekünk elsősorban arra kell törekednünk, hogy a visszarendeződéseknél észnél legyünk, ne hagyjunk lehetőséget az indításokra – összegzett Christian Ugalde.

A veszprémi kézilabdások nem számítanak könnyű meccsre a nyolcgólos előny tudatában sem (Fotó: Penovác Károly)

A másik spanyol légiós, Chema Rodriguez úgy fogalmazott, egyáltalán nem számít könnyű meccsre, szerinte ellenfelük meg szeretné mutatni, nem véletlenül jutott el idáig a legrangosabb sorozatban.

– A héten biztosan alaposan felkészültek belőlünk, és arra is mérget vennék, hogy mindent megtesznek majd azért, hogy szebbik arcukat mutassák itt, nálunk. Természetesen ennek nem leszünk tétlen szemlélői és igyekszünk majd gyorsan rövidre zárni a továbbjutás kérdését, ha még nem lenne egyértelmű számukra – nyilatkozta lapunknak az irányító.

A spanyol rivális pénteken kora délután érkezik meg Bécsbe, ahonnan busszal utazik Veszprémbe. Az még nem dőlt el, hogy a Március 15. úti sportcsarnokban, vagy a balatonfüredi EHF-kupameccs után a Veszprém Arénában gyakorolnak-e a vendégek, de egy edzéslehetőségre a szokásoknak megfelelően igényt tartanak. A szombati ütközet 16.30 órakor kezdődik, és a www.veol.hu-n online szöveges tudósításban számolunk be a történésekről.

 

A helyszínről csak később döntenek

A Magyar Kézilabda Szövetségben elkészítették a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének párosítását. A döntőbe jutásért a címvédő Veszprém a Mezőkövesddel mérkőzik meg, míg a trónkövetelő Szegednek a Vác jutott. A négyes döntő helyszínéről jövő héten döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!