Sport

2015.03.19. 18:30

Öttusa: Kovács bejutott a döntőbe

Székesfehérvár - Kairóban a női selejtezővel elkezdődött az öttusázók idei Világkupa sorozatának a második versenye. Három magyar induló volt érdekelt, közülük csak Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) jutott be a döntőbe.

Matók János

Akár csak az első Vk-fordulóban, az amerikai Sarasotában, Kairóban is nagy létszámú mezőny jött össze a női selejtezőben, hogy kiharcolják a 36 fős döntőbe jutást. Ami a 3 csoportból az első nyolcnak automatikusan kijárt, míg a pontszámok alapján a további legeredményesebb 12 öttusázó reménykedhetett ebben. Magyar szempontból ez csak a C csoportban érdekelt Kovács Saroltának (Volán Fehérvár) sikerült. Igaz, 1021 pontjával a 10. helyet szerezte meg (úszás 306, vívás 210, kombi 505), de bőven befért a továbbjutók közé. A másik fehérvári versenyzőnek, Alekszejev Tamarának nem sikerült bejutni a fináléba, miután a B csoport 12. helyén végzett 998 ponttal. Pedig volt esélye, hiszen a kombit még a 8. helyről kezdte csoportjában, de a lövészetnél gondjai voltak. Végül 10 másodpercen múlott a továbbjutása, vagy ha a vívásban 2 győzelemmel többet szerez. A harmadik magyar lánynak, Réti Kamillának nem volt sansza, szintén a B csoportban szerepelt, s 956 ponttal a 17. helyen végzett. Pénteken a férfi selejtezőre kerül sor, Marosi Ádámmal, valamint a fehérvári Demeter Bencével, Málits Istvánnal, és Harangozó Bencével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!