Lóerő

2015.03.19. 14:05

A vadonatúj Mustang modell lázba hozta az autólegenda szerelmeseit

A kultikus izomautó gyártásának 50 éves története során a vadonatúj Mustang most először rendelhető meg Európában is.

Szabó Zoltán

Nem is csoda, hogy lázban égnek az autólegenda európai szerelmesei, akik az első hónapban közel 500.000 vadonatúj Mustang-konfigurációt állítottak össze az interneten, míg a gyár honlapjain több, mint 1,1 millió látogató érdeklődött a vadonatúj Mustang árai és opciói iránt. A konfigurációkban felerészt a gyors és takarékos 2,3 literes, 314 lóerős EcoBoost motor szerepel, felerészt pedig az erőteljes, 5 literes, 418 lóerős V8-as blokk, és az érdeklődők kétharmada választott manuális sebességváltót. A legnépszerűbb karosszériaszín a Race Red és a fekete.

A legnépszerűbb karosszériafényezésnek a képen látható Race Red és a fekete számít a Mustang különféle színváltozatai közül. Fotó: ford

A konfigurációk eredménye azt igazolta, hogy az európai vásárlók ízlésének az olyan sportkocsik felelnek meg, amelyek elérhető áron kínálnak komoly teljesítményt. Erre utal, hogy a hatfokozatú manuális sebességváltóval társított EcoBoost motor bizonyult a legnépszerűbb specifikációnak; ez a társítás tette ki az interneten összeállított konfigurációk 37 százalékát, s az érdeklődők kétharmada választott manuális sebességváltót. Az öt legnagyobb európai piac közül (Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság) az EcoBoost motor Olaszországban (61 százalék), valamint Spanyolországban (59 százalék) és Franciaországban (55 százalék) volt a legnépszerűbb. Az erőteljes, 5,0 literes V8-as blokk Németországban (60 százalék) és az Egyesült Királyságban (54 százalék) vezette a listákat. A legnépszerűbb karosszériaszínnek a Race Red és a fekete számított; az európaiak 20 százaléka ezeket választotta.

Nemcsak a külseje impozáns, hanem a „pilótafülke" is. Fotó: ford

A világszínvonalú teljesítményt, menetdinamikát és használati értéket kínáló, vadonatúj Ford Mustang egyébként tízféle fényezéssel rendelhető meg. Az autó alapfelszereltségének listáján megtalálhatók a 19 colos könnyűfém keréktárcsák, a nagy teljesítményű fékrendszer, az automatikus xenon-fényszórók, a LED hátsó lámpák, a hátsó diffúzor, a kétzónás klíma, a 9 hangszórós audiorendszer és a 8 colos színes érintőképernyővel kiegészített, hangvezérlésű SYNC 2 csatlakozási rendszer. A Mustang korábban sosem került világszerte forgalomba, ám az új Mustang most több, mint 100 piacon lesz kapható. Az első szállítmányok Ázsiába irányulnak, az autó az év közepén érkezik meg Európába, míg a jobbkormányos változatok az év második felében jelennek meg az Egyesült Királyságban.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!