Civil

2015.03.20. 16:08

Kékbe borult a Vépi Vadvirág Óvoda

Vép - Verőfényes napsütéssel köszöntött be a tavasz a Vépi Vadvirág Óvodába, ahol a gyerekek egész héten serényen készültek a Víz Világnapjára.

A változatos programokat a hétfői filmvetítés nyitotta, amit a keddi séta követett, mely során a kicsik az óvónők segítségével kavicsokat gyűjtöttek. A hét további része a kreativitás jegyében telt: az origami-nap keretében ötletesebbnél ötletesebb alkotások születtek, mellyel megkezdődött a kiállításra való készülődés. Mindezt színesebbé tette a szülők lelkes közreműködése, akik otthon gyermekeikkel együtt különböző vízzel kapcsolatos, fantáziadús műveket (pl. tutaj, akvárium) szerkesztettek.

Az egész hetes hosszú készülődést követően elérkezett a péntek, mikor az egész óvoda kék színbe borult. Ovisok és felnőttek egyaránt kék ruhát öltöttek, mellyel a víz fontosságát hangsúlyozták, illetve a mozgásos játékok által megjelenített többféle formák esetében is fontos szerephez jutott a kék szín. E napot az Ivókút és Csobogó ünnepélyes megnyitása indította, ezután pedig a kicsik bemutatója következett, melyet a kreatív, különböző technikákkal készült, ötletes alkotások és a látványos terepasztal ölelésében adtak elő.

A műsort a Rezeda és a Búzavirág csoportjának énekes-verses előadása indította, melyet a Csillagvirág és Pipitér csoport produkciója zárt, mely során az esőt és vízcsobogást akusztikailag is megidézték az óvoda falai között. Az említett csoportok mellett a bozzai Gólyahír csoport tagjai is nagy segítségükre voltak a társaknak.

A víz témája körül forgó hét lezárásaként az óvoda gyermekei hajók és tutajok szimbolikus vízrebocsátásával búcsúztak a Víz Világnapjától.

Németh Dénes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!