ZTE FC

2015.03.20. 14:55

Az edző bekeményít - Lendvai Miklós büntetett és más felfogást vár a Soroksár ellen

Zalaegerszeg - Lendvai Miklós, a ZTE FC labdarúgó csapatának vezetőedzője nem titkolta: „be kellett keményítenie” az öltözőben és büntetett is, hiszen számára sem volt elfogadható a csapat hozzáállása a legutóbbi két találkozón. Az NB II-es bajnokságban szombaton a ZTE FC a Soroksárt fogadja 17 órától.

Kerkai Attila

Lendvai Miklós, az együttes szakvezetője szombaton a Soroksár ellen már győzelmet vár és persze azt, hogy ne kelljen a csapat tagjainak hozzáállásáról beszélnie.

– A felkészülés és az elvégzett munka nem azt vetítette előre, mint amilyen eredményeket eddig elértünk – mondta pénteken Lendvai Miklós, amikor az újabb találkozóval kapcsolatban megkerestük. – Az más kérdés, hogy a jövő csapatát próbáljuk építeni, de éppen emiatt egészen más mentalitást kellene képviselni, mint amit az utóbbi két mérkőzésen mutattunk. Ez fáj a legjobban és ezen kell változtatni. Az egészben az a legrosszabb, hogy erről nem is kellene beszélni, hiszen az volna a természetes, hogy mindenki odategye magát. Nem kell mindent teljesen újrakezdenünk, azonban változtatni kell, akár a kereten is, ha valaki nem itt képzeli el a jövőjét.

Daru Bence (ZTE, kékben) szigetszentmiklósi túlerővel küzd. Ma sem várható könnyed játszadozás. Fotó: Pezzetta Umberto

Korábban Kocsárdi Gergely klubigazgató is nyilatkozott a gyenge rajttal kapcsolatban, aki büntetésről egyelőre nem beszélt, mi viszont kíváncsiak voltunk, hogy a tréner az öltözőben miként kezelte ezeket a dolgokat.

– Nem tagadom, be kellett keményítenem, és pénzbüntetést is kiszabtam – ismerte el Lendvai Miklós. – Szerénynek kell maradni és látványosan más felfogásban kell futballoznunk már a szombati összecsapáson is. A Soroksár kellemetlen ellenfél lesz, de le kell győznünk, méghozzá úgy, hogy az első perctől érezni lehessen a csapaton, hogy győzni akar és a siker érdekében el is követ mindent.

A szakvezető szerint számos kérdőjel van a kezdőcsapatot illetően, így ezúttal nem is nevezte meg az általa elképzelt együttest.

ZTE FC–Soroksár találkozóról a zaol.hu-n élő, szöveges tudósításban is beszámolunk. Olvasóinkat pedig mostantól szavazásra kérjük, hogy voksoljanak a találkozó hazai legjobbjára internetes kiadásunkban, aminek végeredményéről e hasábokon is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!