Gazdaság

2015.03.20. 15:24

Múltidéző: Vadászok és turisták

A Magyar Vadászok Országos Szövetsége (MAVOSZ) és a Természetbarát Szövetség (MTSZ) között együttműködési megállapodás jött létre.

A megállapodás egy régi ellentétet szüntet meg. Lényege elsősorban, hogy mindkét fél elismeri és tiszteletben tartja a másik jogát ahhoz, hogy az erdőt, a szabad természetet sportolásra, aktív pihenésre, szórakozásra igénybe vegye, mint azt az erdőtörvény megfogalmazza: „...az erdők a dolgozók üdülését, pihenését is szolgálják ... az erdőt üdülésre, pihenésre bárki használhatja".

A terjedelmes megállapodás-tervezetet a közeli napokban írják alá. Fejér megyében az országos megállapodás megkötését megelőzően megtörtént az első kézfogás a vadászok és a turisták között. Szeretnénk, ha 4000 vadásznak valóságos kézfogása lenne ez. Ösztönözze ez a kezdeményezés megyénk valamennyi természetszerető emberét arra, hogy együttesen végezzük a jövőben természetvédő munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!