Hírek

2015.03.21. 09:13

Ki a legügyesebb csecsemőápoló Szentgotthárdon? – Általános iskolások mérték össze tudásukat

Szentgotthárd - A Magyar Vöröskereszt Szentgotthárdi Szervezete ismét megrendezte a hagyományos területi csecsemőápolási versenyt. Ez egy felmenő rendszerű vetélkedő a városi és a térségi oktatási intézmények tanulói számára.

Bajdó Bettina

Az alsó tagozatosok versenyét a SZOI Arany János Iskolája 3-4. osztályos csapata nyerte (Fotó: SZOI Arany János Általános Iskola)

A gyermekek felkészítése az iskolákban működő csecsemőápolási szakkörben történt, amelynek vezetője Kissné Unger Anita iskolai védőnő. Elméleti feladatokat (újszülöttkor jellemzőit, csecsemőápolással és gondozással kapcsolatos kérdéseket) és gyakorlati példákat (babafürdetést, öltöztetést, lázcsillapítást, súlymérés) egyaránt meg kellett oldaniuk a csapatoknak. Zrim Csilla, a helyi vöröskereszt vezetője, Némethné Mészáros Irén, a körmendi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egészségfejlesztő munkatársa, valamint Kuráthné Ábel Csilla, vasszentmihályi védőnő is megtisztelte jelenlétével és aktív közreműködésével a rendezvényt. A szervezők célul tűzték ki a gyermekek egészség- és személyiségfejlesztését a játékosság eszközeivel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákok szépen elsajátították az alapvető csecsemőápolási ismereteket és közben együttműködési készségük is fejlődött. A megmérettetésen hat csapat vett részt, két korcsoportban. Az alsó tagozatosok versenyét a SZOI Arany János Iskolája 3-4. osztályos csapata (Kelemen Sára, Kóbor Szonja, Merkli Csenge, Németh Mirtill, Pénzes Panna) nyerte. A felső tagozatok közül a SZOI Vörösmarty Mihály Gimnázium csapata (Illés Jázmin, Illés Noémi, Komóczi Réka) szerepelt a legeredményesebben, ők képviselik a várost március 19-én a megyei döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!